Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop pulver och mjölk. Låt stå kallt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke
Vad mer är, blir dessa muffins inte bara vanliga bärmuffins, utan jag har valt att göra ett extra kanelsmakande smullager som jag fördelat ovanpå de ogräddade muffinsen
Vispa det mjuka smöret med strösocker och vaniljsocker tills det går ihop och blir poröst. Sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och rör smeten slät
Rör ner smör,ägg och mjölkblandningen med de torra ingredienserna. Sätt ugnen på 200 grader och börja sen med att smälta smöret och låt det sedan få svalna
Blanda med yoghurten och vänd i äggblandningen. Känn med sticka i ”kakdelen” att de är torra, de kan fortfarande vara kladdiga i mitten, blir jättegott
Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum och vänd varsamt ner i smeten. Fördela vaniljkrämen ovanpå och fyll därefter med kaksmet så att formarna blir till 2/3 fyllda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.