Varva aubergineskivornamed köttfärssåsen, som du gärna gjort på förhand så här. Lasagne är uppskattat av de flesta och med enkla medel gör du en mer hälsosam variant med mindre kolhydrater och mer grönt och som är minst lika god
Smörj en ugnsfast form med olivolja och lägg ett lager medaubergineskivor. Variera rätten med olika grönsaker i gratängen, byt ut aubergine mot zucchini, champinjoner eller skivad tomat, eller ha i alltihop
Med halloumi, avokado och ugsstekt aubergine. Nu har jag en lillasyster som, i och med att hon är vegetarian, har inspirerat mig till att laga nya "flavoursprakande" vegetariska rätter
Börja och sluta medaubergineskivor. Varva aubergineskivor och färssås i smord form. Jag orkade inte med mer tjafs och värmde utan att fråga på en låda till honom också
Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Fördela mozzarellaosten och basilikabladen på aubergineskivorna. Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Placera aubergineskivorna på plåten och häll över rikligt med olivolja, salt och peppar. Rätten ska ju likna lasagne men har aubergineskivor istället för pastaplattor som bottnar, och fy tusan så gott alltså
En annan riktigt bra grej som jag kom på när jag gjorde gratängröran som skedas över aubergineskivor, är att den röran borde kunna användas som vegetarisk pastasås
Stek zucchini- och aubergineskivorna på båda sidor i smör. I fredags gjorde jag en riktigt god kyckling- och grönsaksgratäng med halloumi och sambalsting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.