Denna smakrika auberginelasagne görs med färska pastaplattor för extra vardagslyxig känsla. En stor sallad av grönsaker i säsong till tycker Siri är obligatoriskt och vi kan inte annat än att hålla med
En vacker dag fick jag ett riktigt brev, ett sånt med frimärke på, i ett papperskuvert, handskrivet. I brevet fanns ett recept på "GI-auberginelasagne" som verkade väldigt lockande
Idag har vi haft utbildningsdag med jobbet, som jag till stor del hållt i. Men det åtekommer jag med. Jag vet inte vad jag ska likna den med, för den är inte som moussaka och inte egentligen som lasagne även om den fått detta namn
Det får man vara nöjd med, har gjort den här lasagnen förut, idag la jag till champinjoner och minskade lite på ostsåsen, blev godast hittills, så nu uppdaterar jag recpetet
Denna smakrika auberginelasagne görs med färska pastaplattor för extra vardagslyxig känsla. En stor sallad av grönsaker i säsong till tycker Siri är obligatoriskt och vi kan inte annat än att hålla med
Min favoritmat är ju bland annat lasagne som jag vuxit upp med och fortfarande har som en favorit. Auberginelasagne, som jag hittade i en av alla dessa mattidningar som pryder bokhyllan
Krydda med salt. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen tillsammans med sallad
Den kan ersättas med riven, lagrad, laktosfri ost om du behöver äta laktosfritt. Om du hoppar över morötter och ärtor och i stället ökar på med andra "tillåtna" grönsaker passar gratängen även dig som äter enligt LCHF
Jag donade därefter med maten och ett medelhavstema som mognat fram. Jag hade lagat upp alla pajerna redan på fredagen så det var bara att värma på dem medan gästerna gav sig iväg på en runda med frågor formulerade kring studenten själv
Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen. Torka av vattnet från auberginen med papper och stek alla skivor på båda sidor i lite olja på hög värme tills de får lite färg
Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar. Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt
Så idag är jag hemma med henne och snön vräker ner utanför fönstret. För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt med mozarella och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.