GRATINERAD AVOKADOTOAST. Postat av Elin fredag 30/09 2016 kl. 9. 47 Kommentera. Ostgratinerad avokadotoast. Jag hade alltså ambitionen att låta barnen laga mer mellanmål och mat på egen hand
God morgon. Efter en god natts sömn och snoozande pallrade jag mig upp ur sängen för att avnjuta en god och värmande frukost i form av chilite, toast och gröt
Avokadotoast på bovete, valnöt och honungsbröd. Det här brödet är så otroligt gott. Det får en väldigt kompakt och härlig konsistens tack vara det hela bovetet, honungen valnötterna och havssaltet gör det bara helt underbart
Mozarellaarket är en nyhet som jag hittade i kyldisken och som jag inte kunde låta bli att pröva. Om du inte äter mjölkprodukter överhuvudtaget hoppar du över mozarellan och använder något grädd- och mjölkalternativ av havre, ris eller soja
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. 250 g riven mozarella
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomater och bitar av mozarella i pajskalet. 2 bollar mozarella à 125 g - laktosfria vid behov. 2 bollar mozarella 125 g - laktosfria vid behov
För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt med mozarella och soltorkade tomater. Barnen älskar soltorkade tomater och mozarella blir ju så krämigt och gott
Fördela mozarellan på toppen. 1 pkt mozarella. Goda gratänger kan jag inte få nog av. Allt blir så mycket godare när det får gratineras i ugnen och alla smakerna blandas samman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.