Eggplant stew with mushrooms, and coconut rice. Slängde ihop den här grytan igår. Behövde laga en rätt med aubergin och svamp eftersom de jag hade i kylen höll på att bli dåliga
Den här grytan gjorde jag när jag hade en aubergine som behövde ätas upp. Grytan blev helt okej men jag har väldigt svårt för blandningen aubergine, paprika och tomat (vilket jag borde ha tänkt på och inte haft i paprika)
Tapsi är en klassisk kurdisk maträtt som kan tillagas på olika sätt. Även i Irak är tapsi en favorit. Den kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk
Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 röd peppar 800 g lammgrytbitar 2 msk smör 1 tsk gurkmeja ca 400 g krossade tomater 3 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärning 1 aubergine 1 zucchini salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering vitt bröd med sesamfrö eller pitabröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kött- och auberginegryta7 hg grytbitar1 aubergine5 hg krossade tomater1 dl vattengrillkryddasalt o pepparBryn grytbitarna och krydda rejält med grillkrydda (eller annan god krydda, barnen ville ha grillkrydda den här gången)
En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen. Detta är så himla gott. En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour
Jag blev väldigt förtjust i en auberginegryta med en lite sötsur smak. Jag brukar alltid servera stekt haloumi & basmatiris till auberginegrytan, men du kan ha bulgur eller couscous till istället om du föredrar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.