Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Vatten. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie. Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky
Vi är nattugglor alla tre och sover därför ofta alldeles för länge på helgerna. Det känns ganska skönt, även om det inte är någon garanti för att det inte dansas, stannas uppe sent eller sjungs högt
Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Man kan knyta eller stänga tyllpåsen tillsammans med dom andra så att dom hålls kvar. Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Att göra en efterrätt på bara olja, socker och lite grahamsmjöl lät spännande och jag väntade mig en smakupplevelse i klass med morotshalwa, kulfi eller mysore pak, men det blev det inte
Det är jättemysigt att grilla på hösten och även på vintern. Här gjordes ett ganska enkelt bröd, och det går säkert att hitta andra varianter som blir ännu bättre
En förskola är väl inte det bästa stället att hålla till på om man vill bli frisk fort ( vilket jag behöver bli då jag ska göra ett litet ingrepp i morgon och inte vill komma dit sjuk ) eller smitta andra för den delen
Vi börjar festrapporten med att bjuda er på efterrätten vi serverade, den hette något så tjusigt som "Flan" vilket helt enkelt är en en spansk version av brylépudding
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.