Pasta och köttfärssås är ju något som typ ALLA barn (och vuxna) älskar men man kanske vill variera det lite efter att ha ätit spaghetti och köttfärssås och lasagne två gånger i veckan i flera år
I förra veckan lyckades jag övertala min man attåterskapa denna fantastiska pastarätt från i våras. Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Bulle och islattesatt som en smäck. Vi valde i alla fall att ha vilodag idag. Och det onda i ryggen känns faktiskt lite sådär, så tror att en vilodag är på sin plats
Jag har saknat att kunna bjuda på något litet till kaffet, när man får gäster. Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt. Det går bra att använda elvisp. (Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl
Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här och njut av rätten till en iskall bira eller ett glas porlande bubbel
Mät upp smör, vetemjöl och kallt vatten i en bunke. (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Vispa till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken. Fortsätt vispa tills det går att vända upp och ner på bunken utan att marängsmeten rör sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.