För någon dag sedan muttrade Mr C sådär i förbifarten att en bit av "den där goda" skulle sitta fint till fikat och som av en händelse hade jag just då hela kylen fullproppad med svenska äpplen och varför inte liksom
ca 400 g köttfärs. 1 gul lök 6-8 potatisar 2-3 morötter. 1 pkt grädde (snäll eller fet). 2-3 msk senap (sötstark) Funkar även med fransk men minska till 2-3 tsk istället
Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Jag valde att gratinera frestelsen på lite lägre värme, under en längre tid, mot vad jag brukar. Jag har bjudits på många frestelser, bl a julbord på stan, där stärkelsen sköljts bort
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel
Börja med att skala potatisen och skär den i längder som när man gör trad. jansson. Bryn köttfärs och hackad lök tills färsen är genomstekt, blanda ner svampen och ev paprikan och kryddorna låt fräsa en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.