Det finns mycket gott attfylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Ett hett tips är att sila av riset och skölja det hastigt under rinnande,kallt vatten för att få att få bort kvarstående stärkelse och undvika klibbigt ris
Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi. Här kommer receptet testa detta, garanterar att ni kommer att göra dem igen
Kavla ut den ena degen till en tunn rektangulär platta på mjölad arbetsbänk. Bred hälften av fyllningen över plattan och rulla ihop den som en rulltårta
Koka smör & vatten i en kastrull, tag den av värmen och vispa ner mjölet. eller klippa upp ett jack i toppen och fylla med vaniljkräm blandad med vispad grädde
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels attfylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Bröden jäser upp under gräddning så att det blidas en ficka som kan fyllas med diverse läckerheter. Det här receptet har jag hittat i Vår Kokbok men gjort om det för att passa mig
Det är väldigt gott att ha en fyllning i en muffins, det förhöjer ofta smakupplevelsen. Om du inte har en sådan spritstyll kan du fylla dina muffins så här
Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås. Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. 100 g smaksatt ost. 1 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.