Redan ett par timmar senare får jag min näst lärdom injicerad. Jag har ett flertal gånger råkat bjuda en vän som är vegan på diverse, för henne, olämpliga födoämnen (en gång på kex innehållande fiskextrakt, då blev också jag lite smått besvärad, och nu senast på något gräddte). Därför trodde jag mej ta ansvar för och ha koll på mitt eget matintag. Men icket! En förbluffande vacker glasnudelsallad fick mej att förtrollas till ätning inte bara en utan två gånger inom en femminutersperiod trots att den innehöll kyckling vid båda tillfällena. (Första tuggan bestod av något som jag inte kände igen. Min finaste vän läste igenom förteckningen över ingredienser och sa “ja, det är visst kyckling” och la sedan till “fan, vad gott det var, här är det bara nudlar”. Svag som jag är kunde jag inte annat än hålla med om att det samkade gudomligt och tog mej ännu en tugga. Som också den innehöll kyckling!
Efter flera turer hos olika läkare och dietister som ville att jag skulle fortsätta dricka mjölk och ätagluten så var det hög tid att sätta sig in i saken själv
Tryck ner russin i lussekatterna och pensla dem med ett uppvispat ägg. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Du ska kunna vända skålenupp och ner utan att maränger rinner. Koka upp blåbär och strösocker i en kastrull, mossa bären och om du vill ha en fin kräm får du sila bort skal och ev kärnor ( om du använder andra bär än blåbär )
När vi la vi uppbilden på Instagram var flera som kommenteradeatt grytan inte får glömmas bort, så vi tänkte att det kanske är tid för enliten påminnelse
Dela uppsmeten i de tre bakformarna. Den här tårtan är att dö för och enliten bit mättar ävenden omättbara som aldrig tycker något kan bli för mäktigt (läs mig)
Koka uppvatten, salt, strösocker, guinnes och dill och låt koka i några minuter. Klicka över vitlökssmöret på humrar och klor och gratinera högt upp i ugnen i ca fem min, men bara tills smöret smält och fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.