Recept, asieninspirerad sallad som jag gjorde den. Det är en varm sommar som slår mig i ansiktet denna dag då jag kliver upp ur den övervarma sängen med skrynkliga lakan
Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen. Hej på er,. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Strimla kycklingen och marinera den tillsammans med lökpulver, peppar, vinäger, fisksås och honung i 30 minuter (har du bråttom så korta marineringstiden)
Jessica har shoppat lite i frysen igen och tydligen så tyckte hon att jag skulle hitta på något med ett paket kycklinglår eftersom det var jag som köpt dem och hon uttryckt klart och tydligt att hon inte vill handskas med dem (vilket jag förvisso vet om)
Av en vegetarisk bulgurpytt och färsbiffar med västerbottensås fick den sistnämnda flest röster. Ibland kan slumpen få avgöra de viktiga besluten i livet
Det blev en Asieninspirerad maträtt i slutänden - tog lite tid, men det var det värt. ICA har titt som tätt extrapris på färsk kycklingfile - med kort datum
Vi bakade bröd och bullar, gjorde kryddsmör till den stekta lövbiffen, skar grönsaker och rev morötter till salladen, testade för oss nya maträtter som nasi goreng och annan asieninspirerad mat
Miss Meisters mat med mera...
Jag gillar speciellt varma grönsaker och ett av mina absoluta vardagsfavoriter är min bulgurpytt med soltorkade tomater, basilika, parmesan och citronBulgurpytt med soltorkade tomater, basilika, parmesan och citron
Idag hamnade den i en bulgurpytt, där jag först bräserade kålroten och moroten i apelsinjuice. Bulgurpytt med apelsinbräserade rotsaker4 port1 liten kålrot4 morötter2 gula lökaren rejäl klick smör1 dl apelsinjuice4 dl kokt bulgur eller matvete1/2 dl hackad slätbladig persiljasalt och vitpepparTärna grönsakerna fint, och bryn dem lätt i smöret i en traktörpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.