Entrecôte med Café deParis-smör från Grillmat LCHF. Hemma i Östersund igen, de första dagarna är det alltid lite fullt upp så här när jag varit borta länge
- Läs hela inlägget här 1 vitlöksklyfta. 1 vitlöksklyfta 200 g rumsvarmt smör ½ dl hackad persilja ½ msk torkad dragon 1 msk dijonsenap 1 krm kajennpeppar 1 tsk worcestersås 1 msk tomatpure 1 msk konjak ½ tsk salt Skala och finriv vitlöken
Urspungsreceptet är hemligt och det här är min tolkning av Café deParis-smöret som jag serverar till antingen skivor av entrecôte eller helstekt entrecôte
Vilket höjdar kryddsmör jag gjorde i helgen. Vilket härligt vår väder vi fått. Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar stekt
Café de Paris smörEtt klassiskt och lyxigt kryddsmör med många ingredienser. Originalreceptet är hemligt och det här satte jag och en vän ihop genom att studera ett otal andra recept
Blanda samman det rumsvarma smöret med purén. Vanligt är att man formar smöret inslaget i gladpack till en rulle till diametern av en femkrona (ungefär), fryser den och skär skivor av det när det behövs
Bryn dem på båda sidorna. Slå på café de paris såsen, vitlöksosten, pressad vitlök och kryddorna. Är såsen för salt/tjock späd med lite grädde eller om det behövs mer salt tillsätt mer aromat
Servera entrecôten toppad med Café de Paris och varma haricots verts toppade med flingsalt. Det är även gott med pommes frites eller klyftpotatis och sallad till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.