-), och låt filén gå klart. Skala vitlöksklyftorna, plocka bladen från basilikan. från fläskfilén. 100-150 gr Philadelphia ost. 0,5-1 dl röd pesto. 1-2 paket bacon. (Skär längsmed hela filén och ca 1 cm från ytterkanten och rotera sedan filén tills du kommer in till mitten utan att för den delen skära itu den. Beroende på hur mycket baconsmak du vill ha så tar du antingen 1-2 paket. Stoppa in filén i ugnen, (175-225 grader beroende lite på vad du råkar ha i ugnen och hur bråttom du har. 1 fläskfilé eller fläskytterfilé på ca 800 gr 100-150 gr Philadelphia ost. 0,5-1 dl röd pesto. 1-2 paket bacon
(ung 13-14 dl). Låt den sen jäsa under en duk i 50-60 minuter. Knåda sedan in resten av mjölet och forma degen till 2-4 limpor. Grädda i nedre delen av ungnen i 250 grader i 15-20 minuter
Risblandning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det får färg
Hittade kalkonbröst som var nedsatta till 30 kr sedan fick det som fanns diktera resten av ingredienserna, receptet är något av en kombo av ett gammalt Renée Voltaire recept från Systrarna Voltaires mat och en rätt min kompis mamma bjöd mig på, båda var kycklingrecept. Men smakerna är typiskt medelhav och något jag förknippar med 90-talet då medelhavsköket var nytt och fräscht. Då kör vi, med bara sallad och dressing till blir det ungefär 3 portioner med ris, bulgur eller dylikt till blir det säkert 4-5 portionerKALKON Á LA 90-TAL1 kalkonbröst ca 500g1 zucchini1 mozzarella4 romantica tomater eller en god normalstor tomat2 rosmarinskvistar1 dl tapenade50 g smörolivoljaSoPUgnsvärme. Sätt in formen i ugnen 20-30 minuter, kolla med kniv, sticka eller digitaltermometer
Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé. Fyllda kycklingfiléer med en fyllning med smak av Italien som serverades med ugnsrostade rotfrukter samt lite rödvinssås
Om ni aldrig haft möjligheten att testa på Arancini på Siclien, där de sägs komma ifrån, så misströsta inte - här får ni mitt recept så att ni kan göra dem där hemma
Som fyllning använda jag mig av mozzarellaost blandat med diverse godsaker från kyldisken med färdigmarinerad delikatesser som man hittar i de flesta mataffärer
CIN-CIN. Viktor Emanuel (II), Camillio de Cavour, Guiseppi Garibaldi är namnen på tre herrar som kom att ha avgörande betydelse för Italiens enande 1861. Då vi är väldigt förtjusta i italiensk mat, vin, konst, kultur (vi omfamnar såväl romarriket, Medicis Florens som Scaligeris Verona mm mm mm i detta) och mode (Bröllopsresan som avslutades med shopping i Milano är något vi fortfarande gärna pratar om), kändes det som om det vore på sin plats att fira Italiens 150 års dag med en italienbaserad fyra rätters måltid. Spenattagliatelle med musslor2 pkt färsk spenatpasta2 burkar konserverade musslor5 dl creme fraiche2 dl riven parmesansaften från 2 citronersalt och peppar efter smakKoka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp oljan och hälften smöret och stek köttet 2-3 minuter per sida
Jag har bott i Italien och hittade mitt focaccia recept här. Man tar degen och viker den 1-2 gånger. Det finns många recept på bröd och tårtor som är på engelska om man väljer det i hörnet
Rätten fick tummen upp från Pingvinen. Fylld lövbiff5 st lövbiff bitar1/2 mozzarella "boll"2-3 soltorkade tomater i oljafärsk basilikasalt o pepparsmörSkär mozzarellan i små bitar, gör likadant med de soltorkade tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.