Marmeladen blev riktigt god och smakade underbart på en rostad macka med lite ost. Jag kikade runt lite på nätet och efter en stund hittade jag ett recept på aprikosmarmelad hos Söta saker som jag bestämde mig för att pröva
Till att börja med behövs. Börja med att skär aprikoserna i små bitar och lägg den i en bunke. Börja med att fördela de blötlagda aprikoserna, jag körde ett par varv med stavmixern
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
Koka upp frukten tillsammans med vinet, vaniljstången, kärnorna och koka till mosig konsistens. Denna marmelad är jättegod på en rostad brödskiva eller som tillbehör till ostbrickan
Fantastiskt goda kolamums medvaniljsmak. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken och smöret. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 25 cm med bakpapper
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Krämig och geleig konsistens med perfekt smak. Häll i serveringsskål och toppa med frukt eller bär. 2 dl växtmjölk (använde sojamjölk med gott resultat). Blanda ihop allt i en bunke med lock och ställ i kylen i ca 10 minuter. 2 dl växtmjölk (använde sojamjölk med gott resultat)
Det var på ett av dessa servicehus jag jobbade, men med tiden när ropen började skalla "valfrihet åt alla" så har servicehusen lagts ner för att politiker tycks tro att alla vill bo och sitta ensamma hemma och äta uppvärmd mat ur opersonliga och fantasilösa lådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.