Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Pensla sedan rullen med lite smör och strö på lite muscovadosocker. Såklart kan man ju inte låta bli att äta en apfelstrudel när man är i Tyskland (ja, jag vet att den är från Österrike, men den känns nästan lika tysk för mig), och nu när vi är hemma och det ännu är semester så tänkte jag göra en egen
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk. Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen och tillsätt med stjälkarna. Vaniljkräm är riktigt smarrigt att ha i tårtor, speciellt hemlagad
Att koka sin egen vaniljkräm låter mer avancerat än vad det egentligen är. Lägg ner vaniljen och stången i kastrullen och koka upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar
På något sätt kändes det efter det extra passande att bjuda lite gäster på just Apfelstrudel. Vi börjar med den som är närmast originalet – även om det då inte ska vara filodeg…
Många gånger har jag gjort vaniljkräm, men jag har aldrig varit sådär riktigt nöjd med den. Och inte gjorde jag den endast på mjölk, jag lyxar till det med grädde i detta recept
En gräddtårta medvaniljkräm och lemoncurdgrädde. Jag hjälpte min bo och svägerska med lite saker i deras hus i lördags, firade pappas födelsedag, träffade vänner och såklart bakade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.