Apelsinfyllda formar Det här receptet skrev jag av, ur en av mammas sparade favoritreceptböcker för kanske trettio år sedan Lill-Ingrids bakblogg
Fars gifflar Sätt ugnen på 250°C. Rör smör och socker poröst i en bunke. Blanda ner ägget. Rör ut jästen i den på förhand fingertempererade grädden och häll i den Matklubben.nu
Matmammans apelsinbullar Smula jästen i en degbunke. Smält smör och tillsätt mjölk, värm till 37º (fingerljummet). Häll mjölkblandningen i bunken och rör om tills jästen smält kokschefen.se
Apelsinfyllda honungsbullar Värm mjölken till fingervärme, smula ned jästen i en bunke och rör ut den med litet av mjölken. Tillsätt resten av mjölken Matklubben.nu
Butterbullar i långpanna Smält matfettet och låt det svalna. Smula jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, socker, ägg och det smälta matfettet Matklubben.nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.