Och här kommer dagens middagstips med fokus på alla bra matrester som ni säkert har i kylen idag. Kanske finns det lite gammalt ris (bra grej att ha frysen), lite grönsaker (färska eller frysta) och ägg som kan ha gått ut för ungefär en månad sedan
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning. 5 dl kallt kokt ris. Så här gör du 30 minuter Skala och hacka lök och vitlök
Häll risetmedgrönsakerna i en skål eller på en tallrik och lägg pinjenötterna ovanpå riset. Lägg fram en stor sil med små hål bredvid dig för att snabbt kunna sila bort oljan när nötterna är klara
Quornfiléerna marinerades i köpt marinad, vanlig med någon allroundsmak. Vi hade kokt ris i kylen så den här stekta ris-rätten gick lätt att fixa fram till grillmiddagen igår
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Servera med kokt ris. Currykyckling medgrönsaker. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna när såsen är klar och låt det blir varmt igen under ett par minuter
Servera medris. Garnera med cashewnötter och lite finstrimlad ingefära. Koka riset. Blanda ingefära, limeskal, limesaft, soja, sambal oelek och ½ msk socker
Jag är väldigt förtjust i curry, tycker att det passar till det mesta, i dag blir det med lax. Tärna grönsakerna i lika stora bitar, ungefär i storlek av en fingernagel
En av familjens favoriträtter är tomatgratinerad kassler medris och grönsaker. Häll i den kokta risonin i citronoljan och servera tillsammans med kasslern och bönorna
Hacka därefter broccolin i mindre bitar och blanda med det färdigkokta riset och lite olivolja. Lägg fisken i en ugnssäker form tillsammans med grovhackad lök och paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.