Sätt ugnen på 160°. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll upp i vanliga (bull-,) aluminiumformar och grädda 15 minuter, inte mer, kakorna ska inte se färdiga ut
Stek kycklingbitarna i gryta eller wok, salta och peppra. Lägg på ett fat och lägg lök, morötter, paprika, bambuskott och champinjoner i grytan och stek detta en stund
De här limporna var jättegoda och saftiga. Jag var tveksam till om de verkligen skulle bli bra eller inte, eftersom de skulle gräddas färdigt i en avsvalnande ugn över natten, men till min stora lättnad funkade det finfint
Man tar fyra hönökakor. Lägger två mot varandra på ett fat. Sen gör man en blandning av 2 hackade ägg, 2 burkar matjessill som finhackats, ca 1,5 dm purjolök (finhackad), 2 dl crème fraiche, 2 dl vispad grädde samt finklippt dill
Skala räkorna och spara dem till sist. Skär löken i stora klyftor. En lök ska bli ungefär 6-8 klyftor. Skär paprikorna i stora klyftor också, det ska vara rejäla bitar
Bred smör på Polarbrödet. Koka äggen. Hacka äggen. Finfördela 1 burk anjovisfileer. Blanda ihop creme fraiche, hackade ägg, anjovis, dill, socker, salt och senap
Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet. Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked
Tre rätters meny när jag hade min barndomsvän på besök. Såklart. Började middagen med denna goda soppan som min gamla klasskompis mamma gav mig recept på
Har ni sett filmen Masjävlar. Om inte så tycker vi absolut att ni ska ta och göra det, dels för att det är en väldigt bra film men också för att ni då förstår oss lite bättre när vi skriver "När vi var på Bali"
Fredagen med tillhörande helg närmar sej igen, det är helt otroligt vad tiden springer iväg. Snart är det dags för semester i köket, kanske har redan några av er påbörjat sin ledighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.