Rör tills smöret smält ini såsen och servera med det uppskivadeankbrösten. Igår hade vililljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Tinaankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. Hetta upp en stekpanna och stek dem med fettsidan neråt ett par minuter, vänd dem sedan och stek den andra sidan någon minuti fettet
Snittaankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. hinnor. Salta och krydda ankbrösten. Bryn ankbrösten på medelhög värme i en stekpanna på skinnsidan först, vänd och stek på andra sidan
Denna ankrätt åt vi på nyårsafton, och det blev en riktighit. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrligafikon och en mustig och lite söt madeirasås
Tinaankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. Hetta upp en stekpanna och stek dem med fettsidan neråt ett par minuter, vänd dem sedan och stek den andra sidan någon minuti fettet
Lägg sedan ankbrösteni ugnspanna med köttsidan nedåt. Världens skitgodaste sås. Lägg i ett halvdussin hackade schalottenlökar i det karamelliserade sockret, rör om medan lökarna fräser i sockret icirka en minut
Ankbröst. några cl Cognac eller Madeira. några cl Cognac eller Madeira. Pressa apelsinerna och riv skalen Koka upp apelsinjuicen med skalen med vatten om behov, låt småkoka i några minuter
Anka är en riktig festfågel med mörkt och smakrikt kött. Salta och peppra ankbrösten runt om. Lätt att tillaga, speciellt om man köper färdigstyckadebröstfiléer
Stekt ankbröst – stekt ankbröstiskivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsåstill, Canard à l’Orange, som passar finttill nyårsafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.