Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Inte nog med att jag bakade lite förra helgen var jag också på årets enda drive-in bingo. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Ska man hinna med får man skörda lite varje dag och ta till vara. Plommonmarmelad med vanilj. Lägg alla ingredienser i en kastrull (släng ner vaniljstången och låt den koka med om du vill), blanda runt och låt koka upp
Carina har en mumsig lösning - med citron och ingefära, båda kända för att starta ämnesomsättningen och rensa ut toxiner (gifter), samt mynta, som ökar genomströmningen av kalcium till muskelcellerna, är detta även en perfekt start på dagen
Känn med en sticka om den är klar. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. ½-1 tsk vaniljsocker. 2 tsk kanel
Rulla dem i kanel-socker blandningen och forma dem till S modellen, lägg dem på bakplåtspapper. Rulla av degen ca finger-tjocka längder och skär dem i ca 8 cm långa bitar. 1 tsk kanel. 4 tsk kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.