Allt börjar med en bra botten - pajbotten. En bra paj kräver en bra pajbotten. Ska du ha en blöt fyllning, som i en pumpapaj, är det bra att pensla degen med lite uppvispat ägg i det här stadiet
Blanda allt med torkade bär/frukt i en tättslutande burk. Nu när semestern är ett faktum kommer jag kanske inte vara lika flitig här på bloggen, jag hoppas t ex det blir väder för paraplydrinkar vid poolen
Jag vet inte hur det skulle ha smakat med grönkål men det blev i alla fall väldigt gott med svartkål i pajen, det intygar mina gäster också som fick resterna med sig hem och åt upp allt
Fräs lammfärsen i en stekpanna (använder du annan färs behövs 1 msk smör) på hög värme ca 3 minuter. Stek ytterligare ca 2 minuter. Blanda ner tomatpuré, salt, peppar och vatten och låt det puttra ca 2 minuter. Skeda eller spritsa potatismoset på toppen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter
Fräs lök och vitlök i matfettet i en kastrull några minuter. Häll alltsammans i en ugnsfast form, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen på 200° i ca 20 minuter
Tyvärr fungerar inte denna rätt så bra att frysa så det gäller att äta upp den inom några dagar. Ibland behöver en en sån där allt-i-ett-rätt och det var så denna kombinerade kassler och potatisgratäng kom till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.