Gott till nästan allt. Härär ett favoritrecept ur Fester med rester. Bröddip alltså. En god, nötfri röra att använda ungefär som pesto eller att doppa till exempel chips eller rostade brödbitar i gör man snabbt av några skivor bröd (såväl formbröd som kavring går bra), vitlök, citron, olja och någon eller några smaksättare
Men på sommaren är det kallt. Det är ju nu vi ska ladda våra solceller så det räcker hela vintern. Att ha köttfärs hemma i frysen äralltid bra,av den kan man göra många goda enkla rätter
Och något av det första jag vill lära ut är att råvaran ärALLT. Därför gav jag mig iväg till Bondens Marknad vid Drottningtorger här i Malmö för att handla fina råvaror till kvällen matlagningskurs
Stekta tomater med lite salt på är jättegott till allt möjligt. Det tar sin lilla tid att steka pannkakorna men det är ganska trevligt pyssel i köket och om magen kurrar väldigt högt så är det fullt tillåtet att skicka ner en liten pannkaka eller två i magen under stekningen
Visst är vi väl värda en bit chokladkaka när det är tisdag. En kaka som är lite seg och geggig i mitten, lite mjuk på utsidan, lite rivet limeskal över och en klick grädde till
Mina tankar om hur du går vidare när du nått din målvikt. Tipsar (så gärna) om denna temabilaga/bok som ges ut av Expressen och som finns till försäljning under januari (fram till 27 jan), "5. 2 - Allt om succédieten". En riktigt tjock och innehållsrik bilaga/bok som är en guldgruva för dig som är nyfiken på 5. Som vanligt är mitt perspektiv framför allt från det hälsosamma perspektivet och inte huvudfokus på just viktnedgången - även om den kan vara en trevlig "bieffekt" av 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.