Alltså jag tror att nått som går hett hemma i stugorna är denna pulled pork, eller vad säger ni. Åhhh vilken ”marinad” till porken jag hittade på med ännu en av mina nyfunna kryddor från Oli & Vinegar
Själv så hinner jag inte med så mycket tillagning och avsmakning denna påskhelg, ikväll påbörjas resan mot Tanzania och ett annorlunda påskäventyr, men jag hoppas på många matminnen att ta med hem
Denna rätten är inspirerad av ett recept ur en mattidning jag hittade hos mormor en gång. Jag minns inte exakt hur receptet var så jag har dragit ihop lite av de jag minns och smakat mig fram
Idag mår jag lite bättre från dunderförkylningen. Det är så skönt att kunna känna vad maten smakar igen eftersom allt har smakat som papper de senaste dagarna och aptiten varit obefintlig
Dags för ett nytt brödrecept. De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra. Saftiga och goda. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
Jollof rice är en smakrik och kryddig risrätt från Väst Afrika. Riset kan tillagas på olika sätt och kan innehålla allt från grönsaker, fisk till kyckling
Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
Supergoda “puffiga” friterade bollar som smakar munkar. Dom är både fluffiga och sega i konsistensen. Typisk street food som är väldigt populär i Väst Afrika
Collage med bilder från Saltå kvarn, GoGreen & Risenta. Bönor och linser är resurssnåla. Istället för att kräva gödning tillför de kväve till jorden under sin tillväxtperiod
Surkål hjälpte mig att återställa magen efter att malariatabletterna vi blev rekommenderade att ta när vi åkte till Tanzania förra hösten totalt förstörde min mage
I förrgår gjorde jag ju en rabarberpaj på ett för mig alldeles nytt mjöl. Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Kokosmjölk använder man i både kött- och fisksåser i Tanzania, där receptet kommer ifrån. När Anne-Lie fyllde jämnt förra hösten ordnade vi en överraskningsfest för henne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.