Nedanför receptet kommer lucka 4 i adventskalendern och du får se vart han tog vägen. 200 g pumpa. 200 g aubergine. 20 cocktailtomater. 2 lagerblad. 2 msk oregano. Sätt ugnen på 125º och låt grytan stå inne i ca 3 timmar. 20 cocktailtomater. 2 lagerblad. 2 msk oregano
Du kan köpa den via länken för endast 102 kronor, en fin julklapp till både gammal och ung. Pepparkakor ca 20 st. 2 dl mandelmjöl. 2 msk fiberhusk. 2 msk honung eller annan sötning. 2 krm mald ingefära. Grädda på 200° i 10-12 minuter. Pepparkakor ca 20 st
Köttbullar 2 port. 250 g blandfärs. 2 msk grädde. Jag gjorde här en enkel gräddsås på 2 dl grädde och 1 msk kycklingfond. Jag kokar ofta egen fond så jag vet att den är utan Glutamat E621, annars finns nu flera bra ekologiska alternativ. Ska du servera köttbullarna till julbordet så värmer du dem bara i ugnen på 125º i 10-15 minuter eller i en stekpanna strax innan. Tomten har funnit en ny vän… Köttbullar 2 port. 250 g blandfärs. 2 msk grädde
Men idag är det jag som står för luckan i vår gemensamma adventskalender. 2, 25 dl strösocker. Täck insidan av en fyrkantig form a 24 x 24 cm med smörpapper, mixa eller mortla digestivekexen till smulor och rör samman smör och kex. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör konstant tills kolasmeten är jämn, låt sedan kola koka under omrörning i ytterligare 1-2 minuter. This is the 6th opening in our Christmas Calendar "25 days of Christmas" and the turn has come to me to give you some DIY project or tasty Christmas recipe. 1,25 cups granulated sugar. cover the inside of a square baking pan (aprox 9,5 x 9,5 inches/24 cm x 24 cm big) with parchment paper, grind the biscuits finely and mix with the butter, and then press the mixture out in the bottom of the pan. Put the pan back onto the stove and stir until the sugar has dissolved completely, let it cook for another 1-2 minutes. 2, 25 dl strösocker. 24 x. 24 cm med. 1,25 cups granulated sugar. /24 cm x. 24 cm
I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
sedan första adventskalendern är på bloggen, närmare bestämt. En inspirerad kycklingleverpastej 150 gram kycklinglever 2 äggulor 2 schalottenlökar, finhackade 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 msk + 75 gram smör 0,5 dl Eau-de-Vie 1 dl vispgrädde svartpeppar + salt Sätt ugnen på 175 grader. För ett år sedan, den tjugoförsta december 2009, bloggade jag om sill med lingon och ingefära. Om ni följer denna länk, finner ni i blogginlägget även en länk tillbaka till tjugoförsta december 2008, och min första adventskalender. 2 äggulor. 2 schalottenlökar
Jag har hamnat lite snett med adventskalendern. Kanel-panna cotta med lingon i glöggelé 3 dl vispgrädde 1 dl gammaldags mjölk 2 msk råsocker 1 krm ekologiskt vaniljpulver 2 kanelstänger 2 blad gelatin 0,5 dl frysta lingon 1,5 dl glögg, till exempel Dufvenkrooks blåbär- och lingonglögg 1,25 gelatinblad Blötlägg två gelatinblad i generöst med vatten. För ett år sedan, den sjuttonde december 2008, bakade jag drömmar , efter min mammas recept. 2 msk råsocker. 2 kanelstänger. 2 blad gelatin. 1,25 gelatinblad
Tanken på saffransdrömmar kom till mig tidigt i höstas, när jag lite smått började fundera kring det här med att återigen ha en adventskalender på bloggen
Surdegen10 g jäst5 dl ljummen mjölk10 dl vetemjöl special2 råsockerbitar1,5 g saffranRör ut surdegen och jästen i mjölken. Fördegen8 dl vetemjöl special1 ägg2 dl socker1 tsk salt250 g kesella200 g smör, rumstempereratTill pensling. Lägg på plåt och låt jäsa 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250° i 6-8 min. I 2009 års adventskalender bloggade jag om också om lussebullar den 12. 2 råsockerbitar. 2 dl socker
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Stekt ankbröst med korintsås, 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Korintsåsen. 2 dl rött portvin2,5 dl vatten2,5 msk viltfond1 dl korintermaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. I 2009 års adventskalender bloggade jag om kolapuffar den 8. 2 dl rött portvin. 2,5 dl vatten. 2,5 msk viltfond. 2 msk smör
De små läckra tjinuskikakorna , som jag bloggade om redan tidigt i december 2008, är i sanning något av det absolut godaste jag vet. Tjinuski deluxe 2 dl råsocker 1 dl mörk sirap 3 dl grädde 1 nypa flingsalt 2 msk smör 1 msk siktat vaniljsocker 100 gram pecannötter Blanda socker, sirap, grädde och en nypa flingsalt i en kastrull. För ett år sedan, den sextonde december 2009, bloggade jag om julens rillettes , 2009 års version. Om ni följer denna länk, finner ni i blogginlägget även en länk tillbaka till sextonde december 2008, och min första adventskalender. 2 dl råsocker. 2 msk smör
Innan vi samlar oss i soffan och gosar lite med barnen framför adventskalendern. Petit Choux med smak av jul1 dl vatten (100 g vatten)25 g smör60 g vetemjöl2 äggFyllning3 dl gräddeca 1 dl fast vaniljkräm½ tsk vaniljsockersmaksättning tex saffran, pepparkakskryddor, krossade polkagrisar, lingon, bitar av päron + smulad after eight, smält choklad, krossad daim mm mmSätt ugnen på 225 grader (ej varmluft). 25 g smör. 2 ägg
Blanda övriga ingredienser och häll sedan lagen alltsammans och blanda ordentligtI 2009 års adventskalender bloggade jag om tryffeltårta med choklad och saffran den 21
Butterscotch cookies (cirka 45 stycken) 12 matskedar smör (motsvarar 180 ml = drygt 1,75 dl) 1 3/4 cup farinsocker 0,5 tsk salt 1 ägg 1 äggula 1 tsk ekologiskt vaniljpulver 21/2 cup vetemjöl 0,5 tesked bikarbonat 0,25 tesked bakpulver Sockerblandning att doppa kakorna i. 1/4 cup farinsocker 2 msk ekologiskt strösocker Maldonsalt , att strö på kakorna Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i 12 minuter, eller tills kakornas blivit gyllenbruna. I dag för ett år sedan, den fjärde december 2009, bloggade jag om goda ädelostkex till glöggen. Om ni följer denna länk, finner ni i blogginlägget även en länk tillbaka till fjärde december 2008, och min första adventskalender. 12 matskedar smör. 21/2 cup vetemjöl. 0,25 tesked bakpulver. 2 msk ekologiskt strösocker
Erka Perkas chokladkolakakor, ca 30-40 st100 g smör, rumstempererat1 dl socker1 msk vaniljsocker1 msk ljus sirap3 msk kakaoknappt 2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulverlite flingsalt att strö överRör smör och socker poröst. Grädda i 12 min i 175° och skär de varma kakorna på snedden. I 2009 års adventskalender bloggade jag om Bûche de Nöel om den 14
Kolapuffar med jordnötter, 25 st1 msk smör0,5 dl vispgrädde2 msk ljus sirap4 msk ljust muscovadosocker1 msk vanilj1 msk Bailys2 dl puffat ris1 dl salta jordnötterBlanda allt utom riset och jordnötterna i en tjockbottnad kastrull och sjud smeten 3-4 min på svag värme. I 2009 års adventskalender bloggade jag om rödkålsfräs med pinjenötter om den 17. 2 msk ljus sirap. 2 dl puffat ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.