På med grötkastrullen. Serveras med sylt och grädde. Måste kolla med Anna vad hon har för recept. SaffranspannkakaLäste på fb hur min väninna Anna som bor i Visby satt och längtade efter att hennes saffranspannkaka skulle bli klar
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Ibland gör vi den som ett lyxigt adventsfika och vissa gånger får den agera dessert. Jag tror att det var för tre år sedan som jag skapade denna saffranspannaka med mandel för Kung Markatta och sedan dess är den en tradition i juletider här hemma
Saffranspannkaka är en klassisk gotländsk rätt som brukar serveras med salmbär. Tyvärr är det dålig tillgång på de bären i värmländska vinterskogar, men jag tyckte att det funkade alldeles utmärkt med drottningsylt istället
Servera som ostkaka - dvs med en klick sylt och lättvispad grädde. Jag börjar bli så galet sugen på allt som hör julen till, vilket måste vara rekordtidigt för min del
Det blev pepparkaksmuffins med "vanlig", men ack så god, glasyr. Efter mycket jobb, lite matlagning och obefintlig uppdatering på bloggen serveras det på adventsfika hemma hos mig
Smaka av med socker. Serveras med salmbärs/boysenbär eller Hallonsylt med grädde. 3 stora ”korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande ca 3-3. 3 stora ”korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.