4 st stora skivor lövbiff~75 g ölkorv eller liknande, hackad2 små squash, skivade 4 tomater, skivade½ + ½ tsk salt ½ + ½ krm svartpeppar ett par kvistar färsk rosmarin120 g halloumi, riven (jag hade en på 250 g och så stekte jag resten i bitar)Sätt ugnen på 225°. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. 75 g ölkorv. 250 g och. ca 15 minuter
Tipsinför en nyttigare fredagsmys. I ett tidigare inlägg fick ni önska vad ni ville läsa och bland annat var ett önskemål att få tips till hur man fixar ett nyttigare fredagsmys och era ord är min lag så här kommer ett litet inlägg om vad som kan finnas en fredag hos oss
Innan jag går tänkte jag tipsa om lite pyssel och gott till Halloween. 5 dl socker. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 15 minuter. 150 g smält smör. Sätt ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 5 dl socker
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips. Idag tänkte jag tipsa om 5 lättlagade recept på middag inför veckan som precis har tagit fart. Inlägget 5tips på lättlagade middag inför veckan dök först upp på Clean Eating by Annika. 5tips p
Det är ofta jag styckar en stor bit fläskkarré om cirka 2000 gram. Jag gör dessutom egen marinad och marinerar ungefär sex olika paket där två av dessa blir i form av grytbitar
Om ni klickar in här på min midsommar tag så finner ni fler goda tipsinför midsommar. Jag tänkte passa på att tipsa om den här goda skaldjurspajen som serveras kall
Kolafyllning1 burk kondenserad mjölk75 g smör eller margarin1/2 dl sockerLåt allt koka i ca 7 minuter under ständig omrörning. 1 1/2 dl vispgrädde150 g mörk chokladKoka upp grädden och rör ned chokladen i bitar
Här några bra hållbara gröna städtips som jag fått med mig i bröstmjölken. De jobbar med gamla beprövade metoder (precis som vi gör här hemma enligt tipsen oven =) ) Städprodukterna har endast ekologiska & naturliga för aromatiska oljor för naturlig doft och produkter som också är naturligt antibakteriella
Vår picknick korg får därför stanna hemma, men till er som ska bevittna spektaklet hemma i tv-soffan har vi alltså några goda tips som kanske kan passa att mumsa på till skönsången som ska ljuda ur högtalarna
1,5 dl olivolja. 0,5 matsked vitvinsvinäger. 1 ägg 1,5 dl olivolja. 0,5 matsked vitvinsvinäger. Till middagsmaten på nationaldagen gjorde jag ett nytt tillbehör som vi åt till rostbiff
) 2015 ska jag ha lärt mig att skriva recept. ca 0,5 dlolivolja. 2,5 dl squash (perfekt att använda resterna efter att du juicat). 2,5 dl blötlagd valnöt. 1,5 dl finhackad selleri. 0,5 dl färsk persilja. 70 gram soltorkad tomat/5-6 stora soltorkade tomater. 0,5 dl olivolja. 0,5 dl olivolja. ca 0,5 dlolivolja. 2,5 dl squash (perfekt att använda resterna efter att du juicat). 2,5 dl blötlagd valnöt. 1,5 dl finhackad selleri. 0,5 dl färsk persilja. 70 gram soltorkad tomat/5-6 stora soltorkade tomater. 0,5 dl olivolja
Och här kommer efterrättstipsen. 0,25 dl socker. 1,75 st gelatinblad. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 50 g smör. 1,5 dl socker. 0,5 dl Baileys. 2,5 dl grädde. 50 g Marabou mörk choklad. 125 g smör. 2,5 dl vetemjöl. 5 msk kakao. Grädda i en smord springform, ca 25 cm diameter, mitt i ugnen i 150° i 30 min. Baka dem i cirka 15 minuter i 200 grader. 150 gram Toblerone. 50 g Toblerone. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i ca 10 minuter. 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar. Koka samman vatten och strösocker i 5 minuter till en sockerlag. 175 gram kondenserad mjölk. 5 dl vispgrädde. 5 dl vispgrädde. 0,25 dl socker. 1,75 st gelatinblad. 50 g smör. 3 äggulor 1,5 dl socker. 0,5 dl Baileys. 2,5 dl grädde. 50 g Marabou mörk choklad. 125 g smör. 2,5 dl vetemjöl. 5 msk kakao. 150 gram Toblerone. 50 g Toblerone. 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar. 175 gram kondenserad mjölk. 5 dl vispgrädde. 5 dl vispgrädde
Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. 450 g potatis, fast sort. 50 g smör. 50 g riven Västerbottensost. 0,5 rödlök. Ugnsbaka den med lite olja och flingsalt i 175 grader tills den är mjuk. 0,5 skalet från citron, samt lite citronsaft. 50 gram västerbottensost. 0,5 st potatis(ar), 40 g. 0,5 dl grädde. 0,5 dl vetemjöl. 5. På med den rivna osten och tjoff in i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°C. 1 kokt hummer, 500 g. 0,5 dl hackad dill. 0,5 citron, finrivet skal och saft. 50 g finhackad rotselleri. 5 svartpepparkorn. 0,5 tsk salt. Koka upp och låt sjuda 15 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. 450 g potatis, fast sort. 50 g smör. 1 ägg 50 g riven Västerbottensost. 0,5 rödlök 1 citron dill. 0,5 skalet från citron, samt lite citronsaft. 50 gram västerbottensost. 0,5 st potatis(ar), 40 g 2 st ägg. 0,5 dl grädde. 0,5 dl vetemjöl. 1 kokt hummer, 500 g 2 gelatinblad 3 dl grädde. 0,5 dl hackad dill. 0,5 citron, finrivet skal och saft. 50 g finhackad rotselleri. 5 svartpepparkorn 0,5 tsk salt
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Tips på tilltugg. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.