56stycken. Alltså måste ju recepten även gå att variera från ca 4 portioner till närmare 50 -60. För exakt så är det lite – recepten som jag skrivit, alla 56 ( plus några diverse – faktiskt ) ska snart ut på resa. 56stycken
2015. I och med dagens inlägg här på bloggen så har jag skrivit 1000 blogginlägg. Låter helt sjukt mycket, men så blir det om man skirver ett inlägg om dagen i ett par år
1,5 dl mandlar. Lägg ut på en bakplåtspappersbeklädd plåt i ugnen på ca 150 grader tills de är gyllenbruna, rör om då och då, och akta så de inte bräns. 1,5 dl hasselnötter. 1,5 dl mandlar. 1,5 dl hasselnötter
100 g vanligt eller LF smör, alternativt mjölkfritt margarin3 dl vanlig eller LF mjölk, alternativt ris, soja eller havremjölk1 pkt röd jäst, 50 g1 ägg3/4 dl strösocker½ tsk salt½ tsk nystött kardemumma1 tsk vaniljsocker2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver10 - 12 dl glutenfri mix - jag använde Lailas mjölk- och glutenfria mix1 ägg till penslingSmält smör/margarin, och tillsätt mjölken. Pensla med uppvispat ägg, och grädda i knappt 250 grader, ca 7 - 8 minuter. en god citroncurd, ev blandad med lite vispad gräddeFyllning 5. 1 pkt röd jäst, 50 g1 ägg
250 g osaltat smör. 1,5 dl sukrin melis. 1,5 dl xylitol. 5 st ägg (rumstempererade). Grädda i ugn på 175° i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Stormkoka hallon och vatten i 15 min, skumma om det behövs. 250 g osaltat smör. 1,5 dl sukrin melis. 1,5 dl xylitol. 5 st ägg (rumstempererade)
Traditionell ischoklad. Ingredienser. 400 g mörk choklad. 200 g kokosolja. Gör så här. Smält choklad och kokosolja på låg värme tills det är helt smält
Ingredienser1 klump kakaolikör/massa alternativt cacaonibs2 bananer, frysta i bitar3 msk kakaopulver1/2 tsk vaniljpulver3 msk mörk agaveCirka 1 dl kokosvattenGör så härTag fram de frysta bananbitarna 5-10 minuter innan du börjar så att de mjuknar en aning
Grädda i 150° i ca 15 minuter. Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor
KöttbullarIngredienser500 g nötfärs500 g fläskfärs1 liten gullök2 dl vispgrädde1 dl pofiber1 msk fiberhusk2 msk timjan2 tsk saltpepparGör så härRiv löken fint. 500 g nötfärs. 500 g fläskfärs
Lax- och västerbottensrullar Ingredienser0,5 dl finriven västerbottensost1,5 dl Philadelphiaost2 msk grovt hackad dill1 tsk dijongsenap6 skivor kallrökt laxDillGör så här Blanda samman västerbottensosten med Philadelphiaosten samt dill och senap. 0,5 dl finriven västerbottensost. 1,5 dl P
Gross Arriba Superieur 81%)50 g smör 1 krm vaniljpulver 2 msk sukrin 1 knivsudd stevia 50 g mandelGör så härHacka mandlarna. Blanda i mandlarna och häll upp i en form ca 15x15 cm. 50 g smör. 50 g mandel
Ingredienser8 dl vatten 1 pkt jäst 1 msk salt 2 msk farinsocker3 msk olivolja 10 dl mjölblandning1,5 dl pofiber1,5 dl kokosnötsmjölGör så härBlanda ut jästen i ljummet vatten, salt och farin. Fortsätt bearbeta i minst 5 minuter. Baka i ugnen på 250°, ca 5 minuter på varje sida. 1,5 dl pofiber. 1,5 dl kokosnötsmjöl. 5 minuter L
)Härliga bacon- och chèvreknytenIngredienser250 g bacon200 g chèvreGör så härOm du använder chèvre som kommer i rullar och redan är skuren så är det lite lättare, men det är godare med bättre chèvre. 250 g bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.