Det har vi… här hemma fattas dock arbetskraft för att flytta in jorden från högen till växthuset. All aska från vinterns eldande ska också ut på gräset
5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Häll i mjölet (spar lite, degen ska vara kladdig) å saltet 5. Sätt ugnen på 250 grader
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Tillsätt kryddorna och och låt sjuda 10-15 min. 5 dl vatten
Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt. För 4-5 personer. 4-5 vitlöksklyftor. 2,5 dl vispgrädde. 2 – 2,5 dl mjölk. Ugnsvärme 175 grader. 5. Så låt alltihop koka 5 – 7 minuter eller så länge det behövs för att gräddmjölken ska tjockna en smula. Låt grädda 30-45 minuter beroende på ugn och form. 4-5 vitlöksklyftor. 2,5 dl vispgrädde. 2,5 dl mjölk. 175 grader Gör så här
Dom absoluta favoriterna kommer från walkers. Shortbread175 gram smör rumsvarmt50 gram florsocker175 gram vetemjöl50 gram maisenamjöl1/4 tsk saltarbeta samman allt till en deg och rulla till en rulle och plasta in och lägg i kylen över natten. Skär 0,5 cm tjocka skivor och dela rundeln på mitten så att det blir en halvmåne. Bakas 175 grader i ca 15 minuter tills dom fått lite färg i kanterna Jag har nog blivit äldre plötsligt ser jag allt i färg. 175 gram smör rumsvarmt. 50 gram florsocker. 175 gram vetemjöl. 50 gram maisenamjöl. 175 grader. ca 15 minuter till
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 5 dl mellangrädde. 25 g smör. 5 dl herrgårdsost. 5 dl mellangrädde 2 dl vatten 25 g smör eller margarin 1 st fiskbuljongtärning 2 msk hackad persilja Gratinering. 5 dl herrgårdsost 2 msk ströbröd flytande margarin Ugn. 225° Det här behövs för ca 4 port
Lägg på ett lock och dra av kastrullen från värmen. Normalt sett tar detta ca 1,5-2 timmar, så ta med en god bok att läsa medan du rör om. 5 dl gräddfil
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kasta bort spadet från ananasen och skär ringarna i bitar. Låt allt sjuda under lock ca 5-8 minuter eller tills fisken är ogenomskinlig. 5 msk vetemjöl. 5 dl mellangrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.