12 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g. 1800 g potatis 1 gul lök 2 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g 1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas) 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 tomater 1/2 köttbuljongtärning Riven ost Salt PepparSkala och skiva potatisen. Gratinera i ugn ca 40 minuter i 175 grader tills gratängen fått fin färg
5. Häll såsen över köttet och ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C i ca 25 minuter. Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka
6-8 portioner 1 kg färskpotatis 250 g färsk grön sparris 250 g färska champinjoner 1 gul lök Ca 3/4 dl olivolja (lite mindre än 1 dl) 15 g smör Salt & peppar Gör såhär. Krydda med salt, peppar, ringla olivolja över och rosta sedan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Vänd i champinjonerna och stek i ca 4-5 min. 250 g färsk grön sparris. 250 g färska champinjoner. 15 g smör. ca 4-5 min V
1Ev en knippe persilja att klippa över gratängen när den är klarSätt ugnen på 225 grader. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, rökt skinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
15 dl matlagningsgrädde. 1600 g potatis av mjölig sort 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 5 dl matlagningsgrädde salt peppar 1 msk timjan eller 1 tsk torkad timjan kassler ca 400 g 2 dl ost 28 Garnera med. 225°Skala och skiva potatis, lök och vitlök
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform. Koka upp och låt koka 5-10 minuter. Häll blandningen i ugnsformen och grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter tills gratängen fått fin färg och potatisen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.