Recept för 3 personer (ca 12 små pannkakor). 2 hela ägg. 2 dl gourmet PRO Vanilla cream Star nutrition. Låt stekas i ca 20 sekunder, känn efter om den är fast nog att vända och vänd den och stek bara några sekunder till. ca 12 små pannkakor. 2 hela ägg. 2 dl g
(Rivet skal av en citron blandas med 2 pressade vitlöksklyftor och 1 dl hackad bladpersilja) Till denna gryta blir det givetvis pasta med nyriven Parmesan. Brödet i grytan 1/2 pkt jäst röres ut i 3 1/2 dl rumstempererat vatten. Låt degen vila/jäsa på vetekliströdd handduk i  rumstemperatur ca 2 timmar. Sätt ugnen på 200 gr och sätt in en järngryta. När ugnen är varm häll ner degen i grytan och grädda med lock i 30 min. Ta bort locket och grädda ytterligare i 20 min. Rör 80 gr smör och 1 1/2 dl socker pösigt. Rör i 1 ägg och blanda ner 3 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver växelvis med 1 1/2 dl kaffegrädde. Grädda i 200 gr ca 40 min.       2 pressade vitlöksklyftor. 1/2 pkt jäst. 3 1/2 dl rumstempererat vatten. 1 1/2 dl socker. 2 tsk bakpulver. 1 1/2 dl kaffegrädde. 200 gr ca
I lördags var det fest för J som fyller femtio år i dag. Han är världens bästa J och jag hade jobbat ganska mycket för att det skulle bli en så bra och rolig fest som möjligt
Minipajer med medelhavssmak 16-18 småpajer 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten 75-100 g salami 1 dl urkärnade oliver 8 marinerade soltorkade tomater 3 ägg 2 dl grädde 1 dl mjölk 1 1/2 dl riven lagrad ost 1/2 tsk salt Blanda samman mjöl och smör. Svep plastfolie om degen och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter. Grädda i 225 graders ugn 18-20 minuter tills pajerna fått fin färg. 125 g smör. 2 msk vatten. 2 dl grädde. 1 1/2 dl riven lagrad ost. 1/2 tsk salt. 225 graders ugn. 18-20 minuter till
Jajamensan, ni läste helt rätt, vi har fest i köket i dagarna tre. I lördags var det ju som bekant festligheter med mexicanskt tema och igår, som vissa av er redan har koll på, så fuskade vi lite och firade vår bröllopsdag en dag i förskott
2 cl Galliano. 2 cl nybryggt kaffe. 2 cl Galliano. 2 cl nybryggt kaffe. Man kan börja med att bjuda på Mimosa, löjromssnittar, dinkelkex med avokadohommous, mozzarella- och soltorkad tomat på pinne och ostdegsinbakade oliver
Ner o upp + försök få färg runtom. Ska bjuda på en skön festserie under veckan. Köttet ska upp till 57-58 grader för att sedan ligga o vila i 30 min utan foliepaketet. 30 min
2 st nykokta humrar (spar coraillen). (á 1/2 stjärt och 1 klo). 240 gr skalad och putsad jordärtskocka. 2 g olivolj. Rör samman lagen och fördela ca 1/2 dl vätska i påsarna. (á 30 g = 15 kg grönsaker). 12 st petit pois, skalade. 12 st sojabönor, skalade. 28 g socker. 2,5 g gula senapsfrö. 20 g grovt riven pepparrot. 12 g dillstjälkar. Skrapa av pepparroten och skär gurkan i jämna och fina 1/2 cm kuber. 12 blad Amarant, dota. 12 blad portlack. 12 blad sodaört. Pinot Noir 2008. Moscato D’Asti, La Caliera 2010. 2 st nykokt. 1/2 st. 240 gr skalad. 2 g olivolj. 30 g. 12 st p. 12 st sojabönor. 28 g socker. 2,5 g gula senapsfrö. 20 g grovt riven pepparrot. 12 g dillstjälkar. 12 blad. 12 blad port. 12 blad soda
2 fläskfiléer. 2 msk chilisås. Grädda i 200 C ca 20 minuter. 2 fläskfiléer. 2 msk chilisås. Trots avsaknaden av blogginlägg har vi faktiskt ätit, en hel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.