Det andra är Shepherd's pie på mitt sätt. Bred på moset som inte ska vara för torrt. Antagligen har min variant inte mycket gemensamt med en "äkta" fåraherdens paj men moset ovanpå tror jag i alla fall stämmer
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 3. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar
Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
TIPS. Smaka av, är den för syrlig tillsätt mer sötning som till exempel honung eller Ica sötströ. Med andra ord är jag alltid proppmätt efter att jag har bakat och lagat mat, he, he för här provsmakas det typ mest hela tiden
Det är ett färdigmarinerat kött som jag stekte precis på samma sätt som jag gjorde med kalventrecoten, alltså att bryna det och sedan steka klart det i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.