Smula fetaosten och riv de andra ostarna grovt. Tärna kallt smör och blanda den med mjöl och vatten. Nagga med en gaffel och förgrädda skalet tills den fått en ljusbrun färg, ca
Vispa ihop ingredienserna till ostfyllningen och avsluta med att hälla dem över pajen. Pajdeg150 gram smör3 dl vetemjölen nypa salt (jag hoppade över det efter osten är så salt)Ev 2 msk vattenFyllning3 msk torrostade valnötter400 gram broccoli (ca 1,5 bukett)150 gram blandad grönmögelost, t ex Stilton och Danablu3 ägg2-2,5 dl mjölkSalt & svartpeppar2 dl vällagrad ost (jag hade Svécia 36 månader)Gör så här1. 3. Lägg i ca 1/3 av ädelosten och 1/3 av de rostade valnötterna i botten medan pajdegen fortfarande är varm. Grädda i ugnen i 30-40 minuter på 175 grader. 3 dl vetemjöl. 3 msk torrostade. 3 ägg
Det är omöjligt att misslyckas med och de bli alldeles mjuka och lena i konsistensen, så så gott. När man kan droppa ner lite smet i ett glas med kallt vatten och forma smeten till en kula är den klar (kulprovet)
Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den. Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 3msk vaniljsocker. Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid
De som vill får baka en småkaka och dyka upp med sitt bidrag. Det är så middagar med vänner ska vara. Ja, sedan behöver det inte nödvändigtvis sluta med att alla är lite på lyset och sjunger för full hals
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Hade jag bakat en massa sorter i flera dagar (som jag brukar göra) hade frysen varit full med kakor och jag hade nog inte kunnat motstå frestelsen och hade tänkt alldeles för ofta "Ska bara ta en liten"
Kokoschoklad med kanel. Julgodis med mindre socker. Det har väl inte undgått någon att vi äter alldeles för mycket socker i Sverige, så nu passar jag på att bjuda på mina bästa recept på godsaker med betydligt mindre av den varan
Nu kan jag tillochmed äta inlagd sill, ganska imonerande om jag får säga det själv. Ber om ursäkt för bildkvaliteten, dem är tagna i dukelt ljus med telefon ingen större hit
Äntligen är julen här, en högtid som vi kommer spendera med nära och kära och med en massa god mat. Tyvärr är de flesta sorters julgodis som går att köpa i affären fulla av socker och andra tillsatser och är därför inget vi vill stoppa i våra kroppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.