150 gram mjöl, jag använde råg men för en luftigare kaka rekommenderar jag vetemjöl - kanske till och med den som kallas special. 150 gram socker - dock blev min kaka inte så söt så öka på om du vill ha mycket sötma. - Läs hela inlägget här 150 gram mjöl
I mitt arbete med Ecocaféet i Östersund har jag också fått lära mig mer om det veganska köket. Jag ville även göra ett så protein/fettrikt bröd som möjligt och då även förstås med färre kolhydrater än de flesta veganska recept
Så då tänkte jag att jag ju måste skynda mig med att dela med mig utav det här receptet på en vegansk version av en utav mina favorit soppor från en utav mina favorit restauranger i USA
Men nej, det är det inte i köpe-pasta (alltså icke-färsk pasta). Måndagar innebär vegetariska eller veganska recept och här kommer ett superhäftigt recept som jag testade förra veckan
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Veganskt,. veganpaj,. veganskpaj. Mixa ihop allt med stavmixer slätt och tryck ut i en rund pajform Förgrädda i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tills den blivit lite "frasig". 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-50 minuter. 1-2 dl havregrädde
TwitterFacebookGoogleLinkedInTumblrPinterestE-postSkriv utRedditPocketGillaGilla Laddar. Glutenfria bönburgare 7-8 stycken. Stek på medelhög temp i olja ca 4-5 min per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.