För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Jag dricker väldigt sällan sprit, men till julsillen är det gott med en liten nubbe
Ta upp sillfiléerna ur förpackningen och häll över lagen i en glasburk med lock. lagen från sillen. Blanda alla ingredienser i glasburken och låt stå i ett dygn innan servering
Många av produkterna hittar du numera i vanliga välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostaffärer, men också på nätet ex vis hos Råvarubutiken, LCHF-butiken, Veganlife, Immun, Goodstore, Plushälsa , Bravara m fl
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Med lite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
I mitt recept har jag gjort min egen lyx-variant med extra smak från grunden med torkade örter, en gnutta färskost på slutet och sen toppade jag soppan med riven parmesan
En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad. - Läs hela inlägget här 200 g. 1 - 2 - 3 L
Köp gärna lite extra och gör en god inlagd sill. Krydda med lite salt, mer av peppar och muskot. Den här gången gjorde jag en lite annorlunda variant på löksåsen
Den är bara lite nyttigare. Är du glutenintolerant och längtar efter mannagrynsgröt. Jag har kommit på att om jag smörjer in botten med lite kokosolja innan jag kokar upp mjölken så släpper gröten lättare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.