Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform). Sätt ugnen på 125°. Baka i 25–60 minuter
Jag bakar några cupcakes till en vännina. Smet4 st ekologiska ägg rumstemperatur125 gram socker 1. 25 dl200 gram smör rumstemperatur eller margarin rumstemperatur100 gram mjöl 2 dl1 ´tsk bakpulver150 gram choklad2 msk kakaopulver 10 grGör så härSmält chokladen och smöret i en varmtålig skål över en kastrullmed sjudande vatten. 125 gram socker 1. 25 dl
-) En underbart vacker Äppeltavla visades i år igen. Som jag lagt in recept på tidigare här. Jag var på Äppelmarknaden i Kivik i helgen och har nu en hel del goda äpplen med mig hem
-"Ät upp mig. Därför har jag bestämt att det är sommar i Sjöstaden idag. Jag brukar servera en rejäl klyfta isberg med ranch dressing på som tillbehör till en grillad biff
Pannkakor med sylt och vispgrädde blir det därefter - det är ju torsdag. Idag lagar jag min älskade "röd morotssoppa" med fetaosttärningar att toppa med
Intervjuades av Gunnar på GT ang LCHF-bakning. Givetvis bidrog jag med lite recept till tidningen. GT ska ha en liten lchf-bakspecial och ville gärna få lite julrecept
Jag tycker det är viktigt att göra detoch jag är en av dom som varit där och tagit mig ur. Jag vill berätta och dela med mig av tankar och erfarenheter, kanske kan något som jag skriver hjälpa någon annan
Jag har i mitt arbete som kost- och näringsrådgivare, och även i mitt eget liv, hämtat inspiration från några olika kosthållningar, till exempel lågkolhydratskost, blodsockerbalanserande kost (GI), Rawfood, inflammationsdämpande kost, medelhavskost och att äta för optimal syra-basbalans
För jag har nämligen bestämt mig för att jag ska samarbeta med viktväktarna. När dom frågade mig om jag ville samarbeta med dom så var det nästan som att jag gav mig själv en julklapp
Jag är en riktig sås-människa men har plockat bort feta såser och använder kvarg som sås och röror istället och är supergott som det är eller smaksatt som dipp eller kall sås til fisk eller sallad
En klassiker - Gondolen i Stockholm Som minne från den stunden bjuder jagidag på en min version av klassisk Wallenbergare, med ett recept  inspirerat av en annan legendar Werner Vögeli
Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Jag har bakat dem flera gånger och mina livs första kan jag skratta ihäl mig åt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.