…för idag är det Kajs födelsedag. 132 g socker. 2 st ägg. Grädda i 200 grader i ca 14 minuter, tills kakan har satt sig men ändå är lite kladdig. 112 g äggvita. 207 g socker. Mät upp 112 g äggvita och 19 g socker i en väl rengjord bunke. Koka upp 207 g socker och 67 g vatten. När sockerlagen är 125 grader, ta av från plattan och häll i äggvitan sakta i en fin stråle. Detta tar ca 15-20 minuter. Steg 2. 214 g italiensk maräng. 2 dl passionsfruktspuré. Häll gelén över moussen, ca 2 millimeter tjockt lager. 132 g socker. 2 st ägg. 112 g äggvita. 207 g socker. 214 g italiensk maräng. 2 dl passionsfruktspuré
Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. 600 g skinkstek i bitar, 2 pkt Bacon Skivat,1 burk gröna oliver utan kärnor, 2 st Färska Chili, 2 dl Creme Fraiche Naturell , 2 dl Vispgrädde, 2 dl Creme fraiche paprika & chili, 4 st klyftor Vitlök, 1 msk Senap Dijon, 2 tsk Dragon torkad. 2. 2 pkt Bacon. 2 st Färsk. 2 dl Creme. 2 dl Vi. 2 tsk Dragon
Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk gryta stark men väldigt god
Men idag har det snurrats kanelbullar. 2 tsk kardemumma. 2 ägg. ca 2,7 liter vetemjöl. 200 g mjukt smör. Häll upp på bakbord och låt jäsa ca 1/2 timme. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter. 2 tsk kardemumma. 2 ägg 300 g smör. ca 2,7 liter vetemjöl. 200 g mjukt smör
Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform). Sätt ugnen på 125°. 2. Baka i 25–60 minuter. DAG 2. 2. 2. 2 st. 2. 12 st
Idag blir det fisk på grillen, precis som det var förra lördagen men det är så gott. Idag har det varit bad från klockan 9,30 till 15,00 oavbrutet i vattnet med massor av grejor som vi har dragit med oss, det får nog snart bli en liten kärra att dra alla prylarna med. 1 färsk gurka, 1 knippe dill, 2 dl crème fraiche, 1/2 tsk socker, 1-2 msk citronsaft, 1 finhackad vitlök, salt, peppar. 4 portionsbitar torsk, , 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, citronpeppar, 4 skivor lufttorkad skinka (à ca 50 g), 75 g smör, 1 vitlöksklyfta. 2 dl crème fraiche. 1/2 tsk socker. 1-2 msk citronsaft. 1/2 tsk salt
Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Grattis alla mammor idag på Morsdag. Ger ca 8 muffins75 GRAM SMÖR1 DL SOCKER2ÄGG2 DL VETEMJÖL1 TSK VANILJSOCKER1 TSK BAKPULVER2 MSK RIVET SKAL FRÅN EN TVÄTTAD CITRON1-2 MSK CITRONSAFT FRÅN EN CITRONFyllning och topping 125 gram philadelfiaost och ca 75 gram florsocker samt 1. 2. Fyll en muffinsplåt med 8 engångsformar fyll på med smet till 2/3 delar klicka i en klick frosting och toppa med en klick smet. In i mitten av ugnen 175 grader i 18-20 minuter. 2 ÄGG. 2 DL VETEMJÖL
Vilken underbar dag det har varit idag, rena sommardagen. Idag var det faktiskt första dagen vi grillade, som ni förstår så är vi inga stora fantaster när det gäller grillning
"På lösdrift i Äppelriket" , så heter äppeltavlan år 2009, skapad av Emma Karp Lundström. 6-7 äpplen (beroende på storlek) 150 g smör eller margarin 3 dl havregryn 2 dl strösocker ½ dl ljus sirap 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 msk mjölk Gör så här. -) Läs även andra bloggares åsikter om Äppelokaka , Gundas goda äppelkaka , Äppelmarknad i Kivik , Äppeltavlan 2009 6-7 äpplen. 2 dl strösocker. 2 msk mjölk
Detta var så himla lyckat. Mina grönsaksbiffar blev verkligen perfekta. Stekte i min plättlagg så kunde bara enkelt skeda upp smeten, sen stekte jag dem i mediumvärme ganska länge
Därför har jag bestämt att det är sommar i Sjöstaden idag. Inte idag dock. Kycklingsallad nu när det är sommar (2 pers som är väldigt hungriga). 1/2 grillad kyckling. 1/2 huvud isbergssallat (ett litet huvud). 2 tomater. M de Minuty Rosé 2013 (nr 2590) 105 kr. Cuvée Madame Château des Demoiselles (nr 2203) 99 kr. Kycklingsallad nu när det är sommar (2 pers som är väldigt hungriga). 1/2 grillad kyckling. 1/2 huvud isbergssallat (ett litet huvud). 2 tomater 4 stavar (heter det så
Sedan förgräddar du i 225 grader i 10 minuter,. 2-3 kycklingfiléer. 200 g fetaost. 2 tomater. 2 ägg. 2 dl grädde. Grädda i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader. 225 grader. 2-3 kycklingfiléer. 200 g fetaost. 2 tomater. 2 ägg. 2 dl grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.