Erka Perkas enkla munkar, 20 st1 ägg1 dl socker1 dl mjölk25 g smör, smält5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFritering. Slå upp på mjölat bakbord och dela i 20 delar. 25 g smör
Idag bakade jag årets första lussebullar. Här kommer receptet som räcker till ca 20 st bullar á 60 g. 230°. 250 g Mjölk. Baka bullarna på 230° i ca 5 min eller tills de fått fin färg. 250 g Mjölk
s Första tipset fick jag från Viktoria som tyckte jag skulle catera. 75 dl majonnäs1 liten burk coctailbärostskivor att täcka lagret medLager 26 st stora skivor formbröd1,5 dl lätt creme fraiche0,75 dl majonnäs4 hårdkokta ägg hackade150 gr skalade räkor1 dm purjolök hackad1 äpple i små tärningardill efter smakGarnering. Placera ut dem 3 x 2 på en brickaBred på pastej. Lägg på nästa lager bröd ( omlott så inte den faller isär tänk tegelmönster) Blanda ihop fyllningen till lager 2 och bred över. 2 p
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Första julgodiset - check. December och första advent närmar sig, och jag börjar bli galet sugen på pepparkakor, lussebullar, knäck, kola och allt annat gott som hör julen till
Årets första rabarberpaj är ju den godaste. 75 gr grovhackade pecannötter100 gr mjukt smör1 dl muscovadosocker1 tsk bakpulverNypa salt2 dl mjölLägg över rabarbern. 175 grader varmluft i 20 minuter. 2 dl mjöl. 20 minuter
Första pajen är klar. 1-2 msk iskallt vatten. Förgrädda pajdegen i 200 grader i ca 15 minuter. 1/2 dl torkade trattkantareller eler 200 g färska champinjoner. ca 2 msk smör eller olja. 1-2 msk iskallt vatten. 1/2 dl torkade trattkantareller. 200 g färska champinjoner. ca 2 msk smör eller olja
Denna julens första sillinläggning här i köket blir just en sådan där nymodernitet som provades och fick godkänt av provsmakarna vid familjen Larssons bord
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mitt första bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.