Strimla rödkålen och lägg i en glasburk med lock. Häll lagen över rödkålen, tillsätt några nypor chiliflakes eller vrid några varv med chilikvarnen och stäng burken
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
Fräs squash och purjo i ghee eller smör, salta, peppra och låt kallna. Blanda majonnäs, crème fraîche, senap, finhackad kapris, salt och peppar, smaka av och vänd ner det kylda stekta, ställ åter kallt minst en timme innan servering
Så var man igång med nattveckor igen då. Då brukar tiden bara rinna iväg och sen är det jul. På tal om goda saker så kommer här två recept på mat vi åt i helgen
Inte för att det är ett krångligt recept på något vis, enligt Jamie Oliver som vi hittat det hos är "det här receptet jätteenkelt - resultatet blir ljuvligt i både smak och doft
Familj, grannar och vänner var på plats. Att ruva på sina midsommarbilder i två hela veckor kanske är lite länge, men bättre sent än aldrig, som det heter
Rullader är tacksam mat, gott och enkelt och sköter sig efter rullande stort sätt sig själva. De här med soltorkade tomater, parmaskinka och basilika är urgoda
) kokade jag två egna sorter. Sommarvärme och tid till höstfix, veckoplanering, en lååååång promenad med en kär vän och ett GOTT avslut med fin, fin middag
Jag älskar verkligen Månadens sötsak på Söta saker och denna månads tema är Enkelt. Så här i elfte timmen kommer mitt bidrag och det är en kladdkaka med en twist
Den här veckan jobbar jag fem kvällar igen och således bara två middagar hema men har knåpat ihop veckomatsedel med lite smakråd från maken, han får så lov att laga mat från grunden oftare
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången
Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Och jag bara älskar´t. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.