-D Jag är galen i kräftor och frossar i dem under den här perioden. Oftast köper jag frysta kräftor, men allra godast är förstås att köpa färska svenska kräftor
Skölj kräftorna i kallt vatten. Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn
Soppa igen, ovanligt va. Nu var det i alla fall dax för att prova på bondbönorna. Hittade några på torget i byn här om dagen, och idag, på självaste nationaldagen fick dom åka ner i kastrullen
Lägg i kräftorna och koka upp. Koka upp vatten, salt, socker och dillkronor och koka i 10 minuter. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt. Förvara kräftorna i lagen i 1–2 dygn före servering. 1 kg kräftor. 100 g salt. 10 st dillkronor
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Jag tycker mest det är så jäkla kladdigt och man sticker sig på kräftorna så jag åt två stycken sen gav jag upp, Malin med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.