600 g vetemjöl 50 g smör 50 g jäst 1 dl ljus sirap 2,5 dl mjölk 1 tsk mald kanel 1 tsk mald ingefära 1 tsk mald kryddnejlika Nyponcurd. 1 st citron, saften 2 msk nyponskalmjöl 2 dl strösocker 2 st ägg 2 msk smör Arbetsbeskrivning. 1) Blanda mjöl och kryddor i en bunke. 8) Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter och låt svalna något före servering. 1) Pressa saften ur citronen och blanda med nyponmjölet och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull. 1 dl ljus sirap. 1 tsk mald kanel. 1 tsk mald ingefära. 1 tsk mald kryddnejlika. 1 st citron
1 st ägg. 10-11 dl mjöl. Kavla ut till ca 1 cm tjocklek – stansa ut kakorna. 1 st ägg. 10-11 dl mjöl. Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Gjorde tekakor av mitt bullrecept. Tekakor. Dela på Twitter Tekakor. 23 April 2016. 1/2 dl cream fraiche. 1 dl grädde. 1/2 msk husk/psyllium. 1 krm brödkryddor. 1/2 tsk salt. (1/2 dl solrosfrön och 1 tsk rosmarin). 10 minuter. 1,5 cm höga. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter, höj till i mitten och grädda i ca. 10 minuter till. 4 ägg 1/2 dl cream fraiche. 1 dl grädde. 1/2 msk husk/psyllium. 1 krm brödkryddor. 1/2 tsk salt
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter. 1/2 l vatten. 2 1/2 dl havregryn. 1 tsk salt. ca 10 dl vetemjöl
Dessa tekakor är lättbakade och blir härligt saftiga av havregrynen. 1,5 dl havregryn. 100 gram smör. 1 tsk salt. 1 pkt jäst (50 g). ca 10 dl vetemjöl. Kavla ut degen till en platta ca 1 cm tjock och ta ut runda kakor med ett 9 cm mått, se bild. Låt jäsa under handduk ca 15 minuter. 1,5 dl havregryn. 100 gram smör. 1 tsk salt. 1 pkt jäst (50 g). ca 10 dl vetemjöl
Det blev tekakor, testade ett nytt recept. Lchf Tekakor ca. Lchf Tekakor ca. 23 Mars 2017. 1,5 dl mandelmjöl. 1 msk fiberhusk. 1/2 tsk bakpulver. 1/2 tsk salt. 1 dl cream fraiche. Låt det hela svälla i 15 minuter. Sätt in plåten på nedre falsen i ugnen i 15 minuter,. höj därefter plåten till i mitten av ugenen i 10 minuter till. 1,5 dl mandelmjöl. 1 msk fiberhusk. 1/2 tsk bakpulver. 1/2 tsk salt. 2 ägg 1 dl cream fraiche
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. 1/2 dl olja. 1/2 dl ljus sirap. 1/2 tsk salt. 1 tsk bakpulver. 6 1/2 dl glutenfritt havremjöl. 1. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 10. 1/2 dl olja. 1/2 dl ljus sirap. 1/2 tsk salt. 1 tsk bakpulver. 6 1/2 dl glutenfritt havremjöl
Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla. 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl creme fraiche 3 msk vatten 3 msk smält smör vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. 1,5 dl mandelmjöl. 1,5 dl pofiber. 1,5 msk fiberhusk. 1 tsk salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.