Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket. 1 lök. 1 dl vatten. 1 tsk torkad oregano. 1 tsk torkad basilika. 1 tsk paprikapulver. 1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker. 1 tsk dijonsenap. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. 1 lök 2-3 vitlöksklyftor 2 pkt krossad tomat (gärna finkrossad). 1 dl vatten. 1 tsk torkad oregano. 1 tsk torkad basilika. 1 tsk paprikapulver. 1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker. 1 tsk dijonsenap
100 g färsk spenat, sparris eller ärtor. 2 st schalottenlök eller 1 vanlig lök. 1 fiskbuljongtärning eller salt. 1 tsk dijonsenap. 1 msk rivet citronskal (endast det gula). 100 g färsk spenat, sparris eller ärtor. 1 vanlig lök. 1 fiskbuljongtärning eller salt. 1 tsk dijonsenap. 1 msk rivet citronskal (endast det gula)
Lyxmiddag på nolltid. 1 bit purjolök eller 1 vanlig lök. 1 liten bit ingefära. 1 röd paprika. 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten). 1 hönsbuljongtärning. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 min. 1 bit purjolök eller 1 vanlig lök. 1 liten bit ingefära. 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika. 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten). 1 hönsbuljongtärning 3 dl creme fraiche
Soppa är billig mat men soppa behöver inte vara tråkigt, som denna goda krämig morotssoppa med honungsrostade kikärtor som kostar ca 30 kr för en hel familj
Häll över i en karott, håll varmt. Skala potatisar, koka dem nästan färdiga, mosa, lägg i 2 msk smör, skvätt mjölk, 1 ägg salt peppar rättika engin smet. 1 dl vatten att skapa en enkel sky. Lägg i färska kantarellerna då de vätskas pudra över med 1-2 msk vetemjöl. När de har fått en fin färg, slå på 2 dl grädde, rör om fyll på med 2 dl mjölk och 1/2-1 dl vitt vin ( vinet ej nödvändigt, men gott) låter puttra en 10-15 min fyll på med grädde eller mjölk om det behövs. 1 ägg salt peppar. 1 dl vatten. 1/2-1 dl vitt vin. 10-15 min
Låt allt bli varmt och strö över basilika. Vitlöksdoftande skaldjursgryta med squash och tomat, 4 pers1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade1 squash, i mindre bitar1 röd chili, finhackad (plus att jag tog lite gul habanero i)1 burk/pkt krossade tomater1 msk hummerfond1 msk honungsalt & svartpeppar200 g cocktailtomater200 g musslor200 g kräftstjärtar200 g räkor1 burk blandade bönor1 näve inlagda vitlöksklyftorstrimlad färsk bailikaFräs lök och vitlök i lite olja. 1 gul lök, hackad
Hacka och smält chokladen över vattenbad. 1 msk smör. 2 päron 1 msk smör. Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskt en av de gamla deltagarna i kockduellen
Smula över resten av baconen och servera med kokt potatis. Jag gjorde dock en liten ändring, och det var att jag tillsatte ca 1 msk svart vinbärsgelé i såsen, för jag tyckte såsen blev rätt syrlig enligt originalreceptet. 1 pkt bacon, 120 g. 1 msk soja. 1 tsk dragon. 1 msk soja. 1 pkt bacon, 120 g. 1 msk soja
Häll såsen över fisken. Jo då, jag fick till en middag idag med. 1 burk färskost, pepparrot. 1,5 dl vispgrädde. 1,5 dl creme fraiche. 1 dl skalade räkor. Sätt in i ugnen i ca 15 min, fisken skall ha innertemp på 52 grader. 1 burk färskost. 1,5 dl vispgrädde. 1,5 dl creme fraiche
Här kommer ett tips på hur du gör en riktigt enkel middag med lax. På Instagram heter jag @madameedithblogg Här kommer ett tips på hur du gör en riktigt enkel middag med lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.