Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. …för idag är det Kajs födelsedag. Då kom min briljanta kollega Lisa på idén att det vore nog gott med en passionsfruktsmousse på
Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
Tänk på att inte vispa för kraftigt för då sväller inte muffisarna som de ska i ugnen. Hade 10 frp kvar från förra året och dessutom köpt några fler frp då våra fotbollskillar har sålt saffran för att tjäna ihop pengar till nästa års cuper. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 1,5 msk vaniljsocker. 1. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 1,5 msk vaniljsocker
Då kör vi. Julgodisbuffé 2010. 100 g kokosfett. 1. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows. 1. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 1. Ta fram dem ca 10 minuter innan de ska ätas. 1 dl socker. 125 g kokosfett. ca 1/3 pkt mariekex. 1. Klä en form, ca 10*16 cm, med bakplåtspapper. 125 g rumstempererat smör. 175 g smör. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 150 g mörk choklad. 100 g nutella. 1. 1,5 dl sötmandel. 150 g mörk choklad. 1. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. 100 g kokosfett. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows
Frysta tårtor är perfekt att göra och servera, du kan förbereda dem i god tid och ta fram dem 15-30 minuter innan servering. 1 dl hasselnötter. 1 burk hasselnötskräm (ca 350 g). 1 dl kakao. 100 g mjölkchoklad. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 ägg, kakao och de hackade hasselnötterna. 10. 1. 1 dl hasselnötter. 1 burk hasselnötskräm. 1 dl kakao. 100 g mjölkchoklad. 10
1 tsk chilipeppar. 1. 1 tsk chilipeppar. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Utav detta blev det en stark gryta, till och med sonen tyckte att den var stark… då var den det. Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi
Så idag får ni recepten på en del av det som vi hade på vårt buffébord. Även om jag igår bidrog en del, för då kockade jag tillsammans med lillasyster och pappa
Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk gryta stark men väldigt god
Så igår bakade jag då morotssemlor. Men idag har det snurrats kanelbullar. 1 liter mjölk. 1 tsk salt. 1 stor matsked kanel. Häll upp på bakbord och låt jäsa ca 1/2 timme. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter. 1 liter mjölk. 1 tsk salt. 1 stor matsked kanel
Lägg gärna ett lock på då tomatsås har en tendens att stänk över spisen annars. Funderade på om jag inte skulle göra recept efter vad priserna är i matbutiken, så idag får det bli schnitzel inköpt till ett bra pris
Hur var smaken då. Det var någon blandning mellan kyckling och fisk, men ändå inte. Så var det dax för att prova på pytonormen som min kärlek hittade åt mig
DAG 1. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. 1. Sätt ugnen på 125°. Häll över mjölken och 100 g socker. Låt mjölken stå och dra åt sig vaniljsmak i ca 15 minuter. 1. Sätt ugnen på 180°. 1. Boken ges ut av Norstedts förlag 1. 1 st. 1 g. 12 st. 15 g. 1 g. 1 g. 1 g. 1 g
Den är inte sockerfri då Marianne innehåller socker. 1,5 dl vispgrädde. 1. (om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). Låt smeten svalna i kylskåp i ca 1 timme, rulla sedan till bollar som du rullar i kakao. 1 tsk vaniljpulver. 100 g flagad mandel. 1. Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =) 1,5 dl vispgrädde. 1 tsk vaniljpulver. 100 g flagad mandel
Idag blir det fisk på grillen, precis som det var förra lördagen men det är så gott. Idag har det varit bad från klockan 9,30 till 15,00 oavbrutet i vattnet med massor av grejor som vi har dragit med oss, det får nog snart bli en liten kärra att dra alla prylarna med. 1 färsk gurka, 1 knippe dill, 2 dl crème fraiche, 1/2 tsk socker, 1-2 msk citronsaft, 1 finhackad vitlök, salt, peppar. 4 portionsbitar torsk, , 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, citronpeppar, 4 skivor lufttorkad skinka (à ca 50 g), 75 g smör, 1 vitlöksklyfta. Relaterade 1 färsk gurka. 1 knippe dill. 1/2 tsk socker. 1-2 msk citronsaft. 1 finhackad vitlök. 1/2 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 vitlöksklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.