Eftersom att alla barnen brukar äta frukt bestämde jag mig för att göra en tårtamed frukt i, men jag ville undvika att använda dadlar som jag vanligtvis brukar använda som sötning när jag bakar
Serveringsförslag - till exempel till frukost med skumpa till. Var inte blygsam med sylten. Den här tårtan är att dö för och en liten bit mättar även den omättbara som aldrig tycker något kan bli för mäktigt (läs mig)
En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Klassisk prinsesstårtamed ett fritolkat yttre, efter önskemål för Jonssons Bilverkstad. Lägg på den sista bottnen, och spackla tårtans kanter samt topp med den grädde du lagt undan – ta inte mer än att tårtan precis blir jämn
Fyllningen är gjord på mandelmassa blandad med vispgrädde och bara för att den ska bli lite mer stabil är det dessutom lite gelatin i, tårtan är spacklad med smörkräm smaksatt med bittermandel
Ingredienser2 ägg2 dl mandelmjölk (jag använde min hemmagjorda)1/2 dl rapsolja2 medelstora morötter1 msk hackad persilja4 dl fulkornsdinkel mjöl1,5 tsk bakpulver1 dl riven ost (jag använde greve)Skalat sesamfröGör så här1. Klicka ut i muffinsformar (ca 20st) och toppa med sesamfrön
Det finns något snällt i den tanken - att dela en tårta - med någon man håller kär, på samma fat. Att fotografera med sin mobil är inte på något sätt tillfredsställande för en bloggerska där fotografierna är lika viktiga som orden
Ha i fyllningen i tårtan, plasta in tårtanmed plastfolie och ställ den i kylskåpet. Ta fram tårtbotten ur frysen och dela den med en vass kniv innan den hinner tina helt
Utseendet är jag riktigt nöjd med men tårtan i sig är långt ifrån avancerad. Eller hur man nu ska uttrycka sig om en tårta bakat till ett nyförlovat par
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.