Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep
Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla dig till min mail-lista. Alla som är anmälda till min mail-lista kommer att få recepten redan på fredagen, dvs före helgen
-). Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Syrligheten från citronfyllningen, i kombination med en söt maräng, saltade pistagenötter, och ett krispigt pajskal bakat efter ett franskt recept blev helt tipp-topp
Eftersom att jag personligen inte är ett jätte stort fan av gräddtårtor så ville jag ha ett alternativ på midsommarafton och det fick bli en helt ny testtårta
Dela kycklingfiléerna på längden i 2-3 bitar och lägg i en ugnsfast form och salta lite lätt. Tillbaka till vardagen igen (i alla fall för min del) och då vill jag bara dela med mig av min vardagsräddare
I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 0,5 msk falafelkrydda (jag höftade ihop en egen - torkad koriander, spiskummin, nejlika och oregano). 0,5-1 msk citronsaft
1-1 1/2 tsk torrjäst. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
E-postadress. 21 Jun. 10. 23. Smörgåstårta nr 2. 0kommentarer. Och så till smörgåstårta nr 2. Det är en fyllning med ost och skinka samt en grönskasfyllning gjord på gurka, vitkål, färskost, creme fraiche och örter
Farbror Grön träffade Carl-Magnus Gagge en förmiddag på muséet för att dela ut en burk inlagd Västeråsgurka, en tomatstickling och ställa några frågor om boken och hur han ser på det gröna i Västerås
SENAPSGRILJERING1 äggula3 msk grovkornig senap2-3 msk ströbrödhela kryddnejlikor1. Sätt in skinkan i ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10- 15 minuter. GLASERAD SKINKA½ farin- eller muscavadosocker1 dl pressad apelsinhela krydddnejlikor1. NYPON- & CHIPOTLEGRILJERING2 vitlöksklyftor2 msk finhackad schalottenlök1 dl torkade nypon125 g honung1
när bullarna jäst färdigt ska dom gräddas i 8-10 min i 225 grader. På Tisdag är det Fettisdagen om det nu är någon som missat det, men redan för ett par veckor sedan fick jag ett ryck och skulle baka semlebullar
Om du inte är en van pralinmakare, väldigt snabb och smidig eller gillar utmaningar rekommenderar jag att ni är två stycken, en som vänder bollarna i chokladen och en som rullar i kokos, vilket lämpar de här små Snöbollarna för en julbak- och pysselkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.