宮保马丁Gong bao ma ding
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk portvin , eller annat trevligt dessertvin
  • 2 tsk sojasås , kinesisk är bra
  • 1.5 tsk potatismjöl
  • 500 gram Quorn Strimlor
  • 2 handfull kikärtor, kokta , du inte gillar kikärtor tar du någon annat eller mer quorn, låt friheten flöda
  • 1 msk risvinäger , annan vinäger kan fungera, men var försiktig och smaka av, för mkt vinäger är farligt för balansen
  • 1.5 msk socker
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 2.5 msk portvin , eller annat trevligt dessertvin
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 1.5 msk sojasås
  • 2 dl vatten
  • 15 cm purjolök(ar) , eller mer
  • 2 st färsk chilifrukt , här får du avgöra din preferens, 1 chili är nog, 3 chili är mycket starkt
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 tsk sichuanpeppar , denna ingrediens är central för rätten och grunden till麻辣 och kan därför inte uteslutas - om du inte har använt sichuanpeppar tidigare rekommenderas att du inte överstiger det angivna måttet första gången du prövar. Kryddan finns att köpa i de flesta asiatiska matbutiker
  • 3 st vitlöksklyfta (or)
  • 70 gram jordnötter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.