1 kanin,
urbenad (sånär som på frambenen där jag inte orkade längre, de fick gå i som de var)
1,5 dl
hackad lök, idag blev det gul lök och schalottenlök för det var vad som fanns hemma
3 vitlöksklyftor
150 g trattkantareller, direkt från skogen :)
1 msk
tomatpuré
1 burk
krossade tomater (just dessa råkade vara kryddade med oregano, och nej, de var inte av märket Mutti, jag kommer förmodligen att straffas för det i något senare liv eller nåt)
1 tärning
hönsbuljong
0,5 dl
färska och hackade kryddörter (jag hade rosmarin, timjan, mejram och dragon)
några deciliter vatten
smör + rapsolja till stekning
salt + peppar
Örtscones
5 dl
vetemjöl
1 msk
bakpulver
60 g
smör
0,5 dl
färska kryddörter (jag hade rosmarin, timjan och dragon)
Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen
Där finns tavernan Asteria och det bästa man kan äta där är, enligt mina barn, makaronigratängen pastitsio och enligt mig och min man långlagad kaningryta, stifado
Där finns tavernan Asteria och det bästa man kan äta där är, enligt mina barn, makaronigratängen pastitsio och enligt mig och min man långlagad kaningryta, stifado
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Har ni hört talas om Mrs Curlie´s underbart goda fudge. Det hade inte jag tills jag en dag för ungefär 3 veckor sedan när jag tillsammans med Simon blev bjuden på Mrs Curlie´s fudge av Christian i Nordstan
Scroll down for english. Hmmmm, det tog tid att sätta sig ner för att skriva det här inlägget. Egentligen inte avsiktligt alls men jag har helt enkelt haft svårt att för mig till att blogga
Innan jag tar itu med dagens bestyr, eller snarare fortsätter med dem, så ska jag få ner och in denna underbara tårta på bloggen så fler kan njuta av den
Det kan inte vara många som missade hysterin och uppståndelsen kring semmelwrapen som Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet skapade tidigare i år
Glad Advent. Första ljuset är tänt. Stjärnor och stakar sprider ett behagligt ljus i hela huset och så snart detta inlägget är skrivet tänkte jag värma en kopp glögg, lägga en generös bit St Agur på en pepparkaka och sätta på advents psalmer på Spotify och bara njuta lite mer
Lördagen firades med en tårta. Jag var grymt sugen på något med choklad (nähä. ) så det blev en variant med chokladbottnar och två olika chokladkrämer som fyllning
Scroll down for english. Vad gör man för att pigga upp en sjuk liten sessa. Jo, självklart är man en snäll mamma och bakar cupcakes med hennes favorit smaker - choklad, vanilj och polkagris
Scroll down for english. God Fortsättning. Hoppas att ni alla haft en skön jul och nyår. För många är det säkert första dagen tillbaka till det normala efter ledighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.