Helt otroligt vad det kan ändra sig i vädret, idag är det regn, blåst och kallt… burrr. Men ute måste man vara i alla fall, efter att ha varit inne hela veckan så måste man kommma ut
Årets första julgodis blev faktiskt nötter och andra nyttigheter som russin och solrosfrön. Dock så var de inte så nyttiga längre när jag var klar med dom
Värm försiktigt upp blandningen så att jordnötssmöret smälter, men låt den inte koka. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen
Har verkligen haft helt underbar ledighet, trots att mannen är bortrest igen. Men nu är det nedräkning på jobbresande, och snart ska vi njuta av familjeresa, vilket ska bli helt underbart härligt
När allt precis smält häll över nötblandningen på ett bakplåtspapper för att svalna. Idag är det exakt en månad kvar till julafton och på söndag är det första advent
Tänk att en liten mixad nöt-kryddblandning kan ha den effekten. Det är en egyptisk kryddblandning - strössel skulle man kunna säga - som smakar ljuvligt
Semster. Smaka på ordet. Som den ljuvaste sockersöta kaka en någonsin smakat. I alla fall för en som har levt större delen av livet i avsaknad av semester
Häll ner klyftorna i kanelblandningen och rör om så att äpplena blir strösslade runt om. Fördela smulblandningen över äpplena och grädda sedan pajen i 225 grader varm ugn, cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg
Oliver, parmesanost, salami och parmaskinka. Idag har det varit en riktigt härlig vårdag här hos oss. Vi har varit ute och pysslat med diverse saker, jag har varit i växthuset och sambon har jobbat med båten
Ett till tips från Marie. Väldigt gott och enkelt. Åt det med mitt fin besök från Danmark. Koka makaroner. Stek köttfärs , tillsammans med lök, i med ketchup på slutet, sen blandar du allt med makaronerna i en bunke
En dag för några veckor sedan blev det en sådär konstig blandning igen när jag lagade mat. Så låt er inte luras av den till synes fadda, och intetsägande potatis- och äggblandningen på bilderna
-)Edamamebönor och paprika i en salig blandning100-200 g gröna edamamebönor* (beroende på hur hungrig du är)1/2 rostad röd paprika, strimladolivoljaflingsaltkoriander, färsk och finhackadKoka upp vatten och förväll de gröna bönorna ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.