Koko sabzi är en fantastisk god persisk örtomelett. Vilka smakar, ljuvlig och smakrik. Du kan ha i de örter du själv tycker om, gillar du tex inte koriander kan du byta ut det mot spenat
Örtomelett med tomater och oliver. Skriv utFacebookTwitter Örtomelett med tomater och oliver. Omelett måste ända vara bästa snabblunchen som det i princip alltid går att hitta ingredienser till hemma
Vispa äggen med salt, peppar och gurkmeja. Blanda ner örterna och pressa ner vitlöksklyftorna. Stek omeletten på medelvärme i smör eller rapsolja i en stekpanna med locket på tills den stelnar
Vispa lätt ihop alla ingredienser till omeletten. Hetta upp en stekpanna medolivolja. Häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman ägg, grädde, saffran, salt och peppar. Vänd ner hackade örter, sköljd och strimlad purjolök, apelsinskal och -saft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.