Konstig nog finns min favoriträtt på lamm inte med på bloggen sedan tidigare. Som tillbehör valde vi sparris med ett örtigt citronsmör och en risotto med jordärtskocka som stekts gyllenbrun i smör innan den hamnade i risottokoket med shalottenlök, vitt vin, grönsaksfond och parmesan
Lammentrecôte. Vispa potatis med en ballongvisp. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Putsa köttet och krydda med Tex Mex Mexican Garden Taco Spice Mix
Låt vila i folie medan sparrisen tillagas. Servera köttet i skivor med sparris och grönsaksyoghurt. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie
Välj själv om du vill ha med eller utan gurka. Raita är en svalkande yoghurtsås från Indien. med. med. Blanda 2 dl neutral yoghurt med 1-2 tsk spiskummin och 1 tsk strösocker
Jag och Maja pausade ofta strandlivet med att gå till restaurangen och beställa in naan och raita. Dippa brödet i yoghurtsåsen var ett bra sätt att spara huden från starka sol och fyllde samtidigt på magen med lite energi
Den här gången blev det lammentrecote, kryddad med enbart salt och peppar och grillad till ca 55 grader. Låt lammentrecoten vila några minuter innan den skärs upp, serveras på varma tallrikar tillsammans med vitlökssåsen och 1-2 potatisrosor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.