Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
För egen del finns det ingen grillsäsong, vi grillar året runt. Däremot kan jag hålla med om att det där svalkande vinet passar bättre vid grillen en skön sommarkväll än en iskall januarikväll
Ni kanske såg denna vetekrans lite i förra inlägget, för denna fikade vi på under spelkvällen. Denna vetekrans är som värsta konstverket (våra gäster trodde att vi hade köpt kransen) och hela hemmet doftar kanelbullar länge efteråt
Omöjliga burklock, champagnekorkar, heta ugnsformar och bakplåtar kräver rätt grepp och vid vissa tillfällen får det gärna se bra ut också, känns det igen
Säsongen för sparris är kort i Sverige (maj-juni) så nu gäller det att passa på. Igår vispade vi ihop en sparrisrisotto till middag, gott och mycket enklare än man kan tro (speciellt när det är sambon som gör allt jobb
Beware. Här kommer en beskrivning på hur jag gör mina pumpor till Halloween. Köpte verktyg och mönster på Walmart i New Jersey för typ 17 år sedan och de håller fortfarande lika bra
Nu har de första svenska äpplena kommet. De är väldigt syrliga och passar fint till äppelkakor. ÄpplemarängtårtaÄpplemarängtårtan är en lundensisk specialité och skapades av konditorn på konditori Lundagård
Iskallt tyckte maken och barnen men jag tvingade ut hela familjen på terassen för en grillning i den härliga solen och såsom vi har förmånen att ha det, med havet i horisonten
Tycker ni inte att det är dags för ett "ät säsongen - inlägg". Det var längesedan jag skrev ett och jag kan bara skylla det på den totala o-inspiration som hängt över mig hela våren
Torka biscottin mitt i ugnen cirka 30 minuter – 1 timme eller tills de känns torra. Jag tycker att man får börja pynta och baka först från och med första advent, inte tidigare men i år blev jag tvungen att börja tidigt
Det är väldigt praktiskt att ha små barnhänder som kan hitta alla trädgårdens bär och plocka dem. Barnen har ju väldigt bra koll på när allt i trädgården mognar och är ofta steget före
Mer mat i säsong idag. En gryta med rotfrukter och chorizo, som dessutom är perfekt för matlådan. Jag drygade ut grytan med en burk krossade tomater, vilket gör grytan fylligare, men framför allt blir det mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.